Redactie
Redactie Inspiratie 22 mei 2013
Leestijd: 1 minuut

Nieuwe regel: etiket olijfoliefles verplicht voor restaurants

Restaurants mogen vanaf volgend jaar geen hervulbare flessen olijfolie meer op tafel zetten, zo lezen we op NU.nl. Dat betekent dat olijfolie-flessen zonder etiket vanaf volgend jaar verboden zijn in de horeca

Vanaf 1 januari gaat de nieuwe wetgeving van Europese regels voor labelling in. Op dit moment is de herkomst van flessen olijfolie in restaurants niet zichtbaar voor klanten omdat de olie vaak in mooie, decoratieve flessen wordt gegoten. Hoewel wij altijd blij worden van die mooie flesjes op tafel, heb je natuurlijk geen idee wat de kwaliteit van de olie is. En er is nogal wat verschil in kwaliteit wat betreft olijfolie…

Bescherming

Met de nieuwe regels voor etikettering van olijfolieflessen moet hier verandering in komen. ”Er is een noodzaak om consumenten te beschermen. Wij handelen om ervoor te zorgen dat de consument krijgt waarvoor hij betaalt.”, aldus een woordvoerder van de Europese Commissie. De regel gaat niet alleen in Nederland in, maar in vele Europese landen.

Rutte

Premier Rutte vindt het besluit van de Europese Commissie dat olijfolie in restaurants niet meer zonder etiket op tafel mag worden gezet “bizar”. Dat heeft hij tijdens een debat in de Tweede Kamer gezegd.

Wat vind jij van deze nieuwe regelgeving? Weegt het nadeel van de onherkenbaarheid van de olie op tegen het voordeel van de decoratie op tafel?

Bron: lexnger

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.