Redactie
Redactie Culinair nieuws 18 feb 2015
Leestijd: 1 minuut

Nederlands restaurant serveert ‘gastric bypass menu’ met verkleinde porties

Nieuw in de culi-wereld en helemaal van deze tijd: het gastric bypass menu. We hebben het nog maar een enkele keer voorbij zien komen, maar verwachten dat dit in Amerika een ware hit zou kunnen worden. 

De gastric bypass is een ingreep tegen overgewicht waarbij de maag van de patiënt wordt verkleind en het spijsverteringskanaal omgelegd. Het gevolg hiervan is dat de persoon in kwestie vele malen minder kan eten, zo weinig dat alleen een voorgerecht soms al te veel is.

Brasserie ‘t Klooster
Om deze reden is het gastric bypass menu door Brasserie ‘t Klooster in het leven geroepen. Een menu met dezelfde gerechten als normaal, maar dan in veel kleinere porties. Hierdoor kan iedereen, zelfs met een maagverkleining, genieten van culinaire versnaperingen.

De reden dat het hier wordt geserveerd? Natasja van Hensbergen, mede-eigenaar, heeft zelf een dergelijke ingreep ondergaan en merkte hoe lastig het kan zijn om te dineren in een restaurant. Aangezien zij zeker niet de enige is met dit probleem, besloot haar man, die tevens chefkok van het restaurant is, een bypass menu te maken.

Gastric bypass menu in de VS
Wij verwachten dat het menu een grote hit in de Verenigde Staten zou kunnen zijn, waar in 2013 ruim een kwart van de bevolking kampt met overgewicht. Daarbij worden hier regelmatig dergelijke ingrepen verricht en blijkt het voor velen moeilijk te zijn om te wennen aan het nieuwe dieet.

Wat denk jij? Vind jij het onzin of juist een goed initiatief? Laat het ons weten in een reactie. 

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.