Redactie
Redactie Inspiratie 25 dec 2015
Leestijd: 1 minuut

Met deze 3 simpele stappen braad je kippenpoten het lekkerst

Hou jij wel van een stukje kip op z’n tijd, maar vind je het soms lastig om ze perfect te braden, zonder dat ze droog worden? Met deze 3 simpele stappen braad je kippenpoten het lekkerst. 

1. Op het velletje

Sommigen zweren erbij, anderen gruwelen ervan. Feit blijft dat het kippenvlees beschermd wordt door het velletje en als je het goed bakt ook nog knapperig kan worden.

Wij raden je dan ook aan altijd voor kippenpoten mét vel te gaan. Kerf het huidje eventueel in of bestuif met een beetje bloem.

2. Marineren

De key to succes bij het op smaak brengen van kip is marineren. Je kunt het zo simpel of juist ingewikkeld maken als je zelf wilt, zo lang je het vlees minstens een uurtje in de marinade legt.

Denk aan basisingrediënten als olijfolie, knoflook en citroen, en vul aan met kruiden naar smaak. Heb je minder tijd? Breng dan de kip op smaak met een droge rub, met al dan niet gedroogde kruiden en specerijen.

3. Langzaam garen

Als je bang bent dat vlees of gevogelte snel droog wordt, is onze belangrijkste tip om het op een lage temperatuur langzaam te garen. Hierdoor heb je én veel meer controle, én droogt het simpelweg minder snel uit omdat de omgeving minder heet wordt.

Hierbij kun je ervoor kiezen om de kip eerst aan te braden in de pan en vervolgens verder te laten garen in de oven. Of wat dacht je van gelijk de oven in of op de barbecue?

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.