Redactie
Redactie Inspiratie 12 mei 2016
Leestijd: 1 minuut

Met de Spaanse visstoof zarzuela is het altijd feest aan tafel

Niets zo feestelijk als een grote pan zarzuela op tafel. Iedereen schept er lekkers uit en met wat stukjes brood dip je de laatste restjes saus uit de pan.

Zarzuela is een Spaanse visstoof die wat weg heeft van de Franse bouillabaisse. Het grootste verschil is misschien wel het uitblijven van de anijssmaak (in de vorm van Pernod of steranijs), waardoor het uiteindelijke resultaat totaal anders kan smaken.

In de wereld van zarzuela bestaat geen goed of fout, al zijn er wel een paar key ingrediënten. Zo maak je de saus met ui, knoflook, paprika en tomaat, wordt hij gebonden door gemalen amandelen (een handje kan al voldoende zijn) en gebruik je altijd verschillende vissoorten, schaal- en schelpdieren.

Erbij kun je nog smaakmakers toevoegen als witte wijn, bouillon, laurier of rauwe ham.

Zelf maken

Wil je een beetje hulp in de keuken? Kijk dan hier, hier of hier voor een fijn recept.

Ga op zoek naar de meest verse vissoorten die je kunt vinden. Denk aan zeebaars- en duivel, kabeljauw, zalm en octopus, maar vooral ook gamba’s, mosselen, vongole en coquilles.

Laat het zilte van de zee de smaak bepalen, en breng het in evenwicht door het zoete van de paprika en ui, en het zuurtje van de tomaat.

Aan tafel!

We schreven het al in de intro: zarzuela is hét gerecht dat je deze zomer op tafel wil zetten. Gezellig met z’n allen om de pan, bordjes vol schelpjes en ander lekkers, en vooral de laatste restjes saus op laten zuigen door knapperig brood.

Serveer de stoof met partjes citroen, wat fijngehakte peterselie en eventueel nog wat zwarte peper. Enjoy!

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.