Redactie
Redactie Inspiratie 12 mei 2016
Leestijd: 2 minuten

De favoriete restaurants in New York van Anthony Bourdain

Als er iemand weet waar je in New York goed kan eten, is het Anthony Bourdain wel. The Daily Beast interviewde hem en vroeg hem zijn vijf favoriete restaurants. 

Russ & Daughters

Wanneer Anthony na een lange reis terug komt in New York is het eerste wat hij doet eten bij Russ & Daughters. Dit is één van de vele Joodse winkels die NYC rijk is en bij het bijbehorende café kun je ook ter plekke genieten van schalen vol zalm, bagels, roomkaas en kaviaar.

Bourdain bestelt hier altijd de bialy’s (een soort Poolse broodjes), lever, gerookte zalm en roomkaas, en soms ook nog een portie kaviaar.

Russ & Daughters
179 East Houston

Mission Chinese Food

Bij Mission Chinese Food krijg je allesbehalve de standaard gerechten zoals wij die kennen uit de Chinese keuken. Anthony vindt het er vooral erg ‘fun‘, met name omdat ze zich niet te serieus nemen.  Naast het eten zijn ook de cocktails een aanrader!

Mission Chinese Food
171 East Broadway

Osteria Morini

Een plek om van een goed bord pasta te genieten is het authentieke Osteria Morini, maar als hij het echt goed wil aanpakken gaat hij naar Marea.

Osteria Morini
218 Lafayette Street

Marea

Hoewel het een visrestaurant is, komt hij hier vooral voor de pasta: “Not that the fish isn’t magnificent, but I’ll go in and eat three or four different pastas.”

De prijzen liggen hier wel aardig hoog. Zo kost een pasta al gauw $30,- (omgerekend €26,50).

Marea
240 Central Park South

ShakeShack

Tot slot een van dé fastfoodketens uit Amerika: ShakeShack! Deze zaak staat bekend om zijn burgers en ook Anthony Bourdain gaat hier met liefde langs.

Wat zijn vaste bestelling inhoudt? Een dubbele cheeseburger zonder sla, tomaat of saus. “I’ll have two of those and I’m happy. I’m singing America, fuck yeah!” 

ShakeShack
Door de hele stad 

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.