Redactie
Redactie Inspiratie 18 feb 2017
Leestijd: 1 minuut

Mayonaise in bijzondere smaken: 5 tips

Voor goede mayonaise mag je ons wakker maken. Maar op een gegeven moment gaat de gewone Zaanse of de zure Belse ook een beetje vervelen. Tijd voor mayonaise in bijzondere smaken! Wij geven 5 tips.

1. Truffelmayo. Duh! De allerlekkerste is nog steeds met stip op één die van Jean Bâton. Onder andere te koop bij Albert Heijn en Jumbo. Hij is er trouwens ook in een dressing-variant én in de vorm van een spuitflesje. Handig om creatief je broodje rosbief of je salade te versieren.

2. Pestomayo. Ook bijzonder goed zelf te maken (meng 2 delen mayonaise met 1 deel basilicumpesto), maar die van Sjef is ook bere-fijn. Deze saus, op recept van Moshik Roth, is op basis van mayonaise met pestokruiden. De mayo is exclusief verkrijgbaar bij de Albert Heijn. Ook fijn: 100 procent van de winst van deze flesjes gaat naar het Ronald McDonald Kinderfonds.

3. Chili-mayo. Pittige mayonaise is altijd een goed idee, maar die van Bi­o­Ban­dits is helemaal lekker. Eigenlijk is dit een beetje valsspelen, want het is geen échte mayonaise, want er zitten geen eieren in. Hallo, vegans! Wel ontzettend smakelijk, zeker bij vlees of geroosterde aardappeltjes. Onder andere bij de Appie te koop.

4. Surinaamse mayo. De Swiet Mof­fo su­ri­mayo is lekker bij barbecue of andere grillgerechten, maar wij lusten ‘m ook wel bij een patatje of broodje shoarma. Of meng deze saus door geprakt eigeel en vul er gehalveerde gekookte eitjes mee. Onder andere bij Albert Heijn en Surinaamse toko’s te koop.

5. Japanse mayo. De beroemde kewpie-mayonaise heeft een volle smaak met een pittig wasabi-nasmaakje. Heel geschikt voor sushi, maar ook over je poké bowl of salade.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.