Redactie
Redactie Inspiratie 17 apr 2013
Leestijd: 2 minuten

Marks & Spencer (M&S) vanaf vandaag terug in Nederland: online én offline

De Britse winkelketen Marks & Spencer (M&S) is terug in Nederland. De eerste winkel opende vandaag aan de Amsterdamse Kalverstraat; simultaan met een gloednieuwe webshop voor Nederlandse consumenten.

In de winkel aan de Kalverstraat 226, met een oppervlakte van 500 m2, zijn de Britse voedingsmiddelen te koop waar M&S zo beroemd om is. Van sandwiches, salades en wijn tot de populaire kant-en-klaar maaltijden en levensmiddelen zoals Earl Grey thee en crumpets (Engelse pannenkoekjes). In de winkel vind je ook een grote collectie kleding en woonartikelen.

culy0004

De webshop www.marksandspencer.nl wordt morgen (17 april) gelanceerd; de site is volledig in het Nederlands met prijzen in euro’s, en lokale leverings- en betalingsmogelijkheden. De website levert gratis bij alle bestellingen vanaf €49,-, daaronder wordt €4,95 gerekend. Levering vindt plaats binnen 3 tot 5 werkdagen. Wat wij erg jammer vinden, is dat de M&S kookspullen en culinaire woonartikelen wel online te koop zijn, maar het eten niet. Gemiste kans!

Digitaal kledingrek
Erg bijzonder: klanten kunnen in de Amsterdamse winkel via een virtueel kledingrek een bestelling plaatsen, waarbij dit rek volledig digitaal overgenomen wordt en later bij je thuis geleverd wordt. Klanten kunnen straks op verschillende manieren gratis een bestelling plaatsen: bij de bestelpunten in de winkel; via de stijladviseurs die zijn uitgerust met iPads; met hun mobiele telefoon via de gratis wifi in de winkel; of online via hun eigen computer.

culy0002culy0001

Nederland veroveren
De komende jaren zullen meerdere Nederlandse locaties volgen. Allereerst in het voorjaar van 2014 Den Haag (De Markies, op de hoek van de Wagenstraat en de Grote Marktstraat) en later een flagship store met een oppervlakte van 6.100 m2 op het Rokin in Amsterdam in het najaar van 2015.

Langs de weg
In september zal de opening plaatsvinden van het eerste internationale M&S Simply Food concept bij een BP tankstation in Utrecht. Daarna zullen vijf andere locaties volgen: in en rondom Amsterdam, Den Haag en Utrecht. In deze kleinere M&S shop vinden reizigers verse voedingsmiddelen, waaronder kant-en-klaar maaltijden, verse producten, sandwiches en basis boodschappen.

Culy.nl  2013-04-17 om 09.07.38
Culy.nl  2013-04-17 om 09.08.14

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.