Redactie
Redactie Gadgets 11 nov 2015
Leestijd: 2 minuten

Luie koks opgelet: dit apparaat is de Nespresso voor maaltijden

Een revolutionair keukenapparaat waarmee je sterwaardige gerechten kunt bereiden met slechts een aantal voorgeprogrammeerde capsules. Dat klinkt als iets uit de toekomst, maar is toch echt werkelijkheid geworden door ChefCuisine

Het Franse ChefCuisine wil de wereld van thuiskoken veranderen, zodat ook de minst ervaren amateurkoks indrukwekkende gerechten op tafel kunnen zetten.

Ambassadeur van het concept is Anne-Sophie Pic, één van de beste chefs van Frankrijk en zelfs de enige vrouw ter wereld met drie Michelinsterren voor één restaurant op haar naam. Samen met ChefCuisine ontwikkelde ze verschillende kant-en-klare maaltjes voor in het apparaat.

Voorbeelden van gerechten zijn foie gras met gekonfijte citroen, duif met wortels en kaneelsaus en biefstuk met soja-honingsaus, bonen en groenten.

Hoe werkt het?

Net als de bekende koffiecupjes zijn de maaltijden vacuüm verpakt. Erin zit een microchip die het apparaat vertelt hoe lang en op welke temperatuur het gerecht moet worden gekookt.

Om zelf met de gadget aan de haal te kunnen moet je eerst een luttele €199,- voor het apparaat zelf neertellen. Vervolgens variëren de prijzen per gerecht tussen de €12,- en €16,- per stuk, maar als je ze eenmaal hebt besteld hoef je ze alleen nog maar in het apparaat te steken, de tank met water te vullen en op de knop te drukken.

Het water in de tank wordt verwarmd en werkt als een soort sous-vide apparaat, wat de (reeds bereide) gerechten op een constante temperatuur verwarmt.

Commentaar

In Frankrijk stuitten ze al op veel commentaar, zo verwachten sommigen dat het zelfs de wereldberoemde Franse gastronomie zal verpesten. Pic zelf zegt dat het juist haar doel is om Fransen weer aan het koken te brengen.

Ook wij zijn nogal sceptisch, want hoe kan een gerecht (ook al gebruik je de beste en meest luxe ingrediënten voor handen) met zo’n bereidingswijze nog lekker zijn? Makkelijk is het zeker, maar daarbij verlies je het – wat ons betreft – leukste aspect van eten: het koken zelf!

Hoe denk jij hierover? Zou jij ChefCuisine willen gebruiken? Ben je nieuwsgierig? Of denk je dat het hoe dan ook een flop wordt? Laat het ons weten via Facebook.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.