Redactie
Redactie Inspiratie 30 jan 2015
Leestijd: 3 minuten

8 restaurant-tips rondom het Leidseplein in Amsterdam

Het Amsterdamse Leidseplein staat niet bekend om haar fijne restaurants. Tóch moeten we er soms op zoek naar een snelle – maar lekkere! – hap. Maar wáár?! Met dit restaurantlijstje ben je verzekerd van goed eten én blijf je toch op loopafstand van het Leidse.

Het DeLaMar theater, de Stadsschouwburg, Paradiso en de Melkweg: ze zijn allemaal gevestigd rondom het Leidseplein. En als de voorstelling of het concert al om 20:00 uur begint kan je maar beter in de buurt een hapje gaan eten. De volgende restaurants vind je op loopafstand:

Tip: reserveer lekker vroeg en geef altijd aan wanneer je weg moet, dan kan de keuken er rekening mee houden.

De Italiaan
Voor de lekkerste houtoven pizza moet je bij de Italiaan zijn. Wat ons betreft de perfecte combinatie van snel én heel lekker eten. Heb je iets langer de tijd? Bestel dan vooraf bruschette…

Bosboom Toussainstraat 29
Vanaf het Leidseplein: 8 minuten lopen

Brasserie Blazer
Bij Brasserie Blazer eet je klassieke gerechten uit de Franse brasseriekeuken. Lekker eten, voor – zeker in vergelijking tot andere Amsterdamse restaurants – een goede prijs. Je kan er ook goed borrelen!

Lijnbaansgracht 190
Vanaf het Leidseplein: 7 minuten lopen

Soho Sushi
Hou je van sushi? Dan kan je vóór de voorstelling langsgaan bij Soho Sushi. Deze tent ziet er een beetje tacky uit, maar de Aziatische gerechten zijn er heerlijk. En Soho Sushi zit echt om de hoek van het Leidseplein.

Lange Leidsedwarsstraat 33
Vanaf Leidseplein: 2 minuten lopen

Café George
We love George! We gaan er graag lunchen, maar ook voor een – snel – diner ben je bij George aan het goede adres. Bestel een steak frites of een risotto. Of vraag naar het speciale Hit&Run-menu (tot 20:00 uur), dan weet je zeker dat je op tijd klaar bent voor de voorstelling.

Leidsegracht 84
Vanaf het Leidseplein: 4 minuten lopen

Buffet van Odette
Als je bij Buffet van Odette zit vergeet je even dat je op een steenworp afstand van het Leidseplein zit. Het is gevestigd aan de mooie Amsterdamse Prinsengracht en het interieur is heel klassiek. En laat je er nu ook heel lekker kunnen eten…

Prinsengracht 598
Vanaf het Leidseplein: 7 minuten lopen

Cannibale Royale
Voor de echte vleeseters is Cannibale Royale een must. Je eet er burgers, t-bones of een goed stuk vlees met frites voor een vriendelijke prijs. En ben je fan van Hanneke’s Boom? Dan is het misschien leuk om te weten dat Cannibale Royale van dezelfde eigenaren is.

Handboogstraat 17-10
Vanaf het Leidseplein: 9 minuten lopen

De Balie
Wil je echt zo dicht mogelijk bij het Leidseplein blijven? Ga dan naar de Balie. Als je online reserveert, kan je ook een eindtijd aangeven. Handig!

Kleine Gartmanplantsoen 10, Amsterdam
Vanaf het Leidseplein: 2 minuten lopen

Café-Restaurant Walem
Bij Walem eet je in stijl van de architect Rietveld, zowel de voorgevel als het interieur zijn door hem ontworpen. Je kan er heerlijk Frans eten én niet duur, verrassend voor zo’n mooie plek aan de grachten. Bekijk hier het menu.

Keizersgracht 449
Vanaf het Leidseplein: 5 minuten lopen

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.