Redactie
Redactie Inspiratie 28 mei 2013
Leestijd: 1 minuut

Kranenborg & Den Blijker krijgen eigen televisieprogramma

In februari dit jaar gaven we nog aan dat Topchef Nederland definitief van de buis zou verdwijnen en nu is het dan tijd voor een nieuw project van Robert Kranenborg. Samen met niemand minder dan chefkok Herman den Blijker is hij namelijk de opnames gestart van zijn nieuwste culinaire programma: The Taste.

The Taste zal dé nieuwe kookwedstrijd van RTL4 worden met in de hoofdrol twee teams kooktalenten, onder leiding van de chefs. Beiden gaan ze de strijd aan tegen twee Vlaamse collega’s die eveneens een team kooktalenten zullen coachen. Het grote verschil met gelijksoortige programma’s is dat er puur op basis van smaak zal worden beoordeeld en de jury zal dan ook de gerechten blind proeven.

Waar Robert en Herman Nederland zullen vertegenwoordigen, zal België worden gerepresenteerd door de chefs Gerd de Mangeleer en Wout Bru. Gerd is eigenaar van het met drie Michelinsterren bekroonde restaurant Hertog Jan in Sint Michiels. Wout heeft ook een eigen restaurant, *Chez Bru in Frankrijk, en was al op de Vlaamse televisie te zien in onder andere Masterchef en Junior Masterchef.

Komt het programma je bekend voor? Dat kan goed kloppen, het is namelijk bedacht naar een Amerikaans idee dat dit jaar voor het eerst werd uitgezonden op de zender ABC. Daar was de rol van één van de juryleden weggelegd voor queen of food porn Nigella Lawson.

Nooit eerder zaten Kranenborg & Den Blijker samen in een televisieprogramma, wij zijn dan ook razend benieuwd naar het resultaat. Want, met deze twee culinaire toptalenten in combinatie met hun temperamentvolle karakters, moet het wel interessant worden! Wat vind jij van dit nieuwe programma? Ga je het denk je kijken? We zijn erg benieuwd naar je reactie.

The Taste zal dit najaar nog worden uitgezonden op RTL4. 

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.