Vanaf nu in Zwolle: gefrituurde Kesbeke-augurken met friet (en Nutella)
Een kroket of frikandel is straks ineens verdacht saai. Afgelopen zaterdag opende Kesbeke in Nederland de allereerste augurkensnackbar: Pickled. En ja, daar eet je dus gefrituurde augurk met friet, zure bommen als sandwich en combinaties waar je even van moet bijkomen. Augurk met Nutella, iemand?
Pickled draait om één ding: zuur. Op het menu staan gefrituurde Kesbeke augurken, krokante augurkenchips, friet met zuur accent en de opvallende ‘Pickled Sandwich’. Daarbij wordt een zure bom opengesneden en gevuld met bijvoorbeeld roomkaas en gerookte zalm.
Maar het wordt ook spannend. Er is namelijk ook een versie met Nutella en karamel…
Origineel is het zeker. Of het ook lekker is, moet je zelf maar gaan proberen. Wij zijn er in ieder geval nog niet uit.
Gefrituurde augurk
De gefrituurde augurk is overigen niet helemaal uniek. In Amerika is dit al jaren een populaire snack, vooral in het zuiden, waar ze hem serveren op foodfestivals, in diners en bij hamburgermenu’s.
De augurk krijgt daar een krokant jasje en wordt warm en sappig vanbinnen. Pickled haalt deze snack nu als eerste naar Nederland. Geloof ons: dit is geen snackgrap, maar frituurkunst.
Friet met een zuurtje
Voor de liefhebber van klassieke friet is er gelukkig ook genoeg. Denk aan friet met Koreaanse kip, satésaus of andere klassieke warme snacks, maar áltijd met iets zuurs erbij. Dat klinkt misschien gek, maar wie ooit zuur bij zijn draadjesvlees at, weet dat het kan werken.
Pickled komt in een oud snackbarpand, waar de frituur is gebleven, maar het menu totaal anders is. Je kunt er ook potten Kesbeke augurken, Amsterdamse uitjes en haring kopen om mee naar huis te nemen.
De snackbar is in eerste instantie twee maanden open. Bevalt het, dan blijft Pickled langer en volgen er misschien meer locaties. Zo niet, dan was het in elk geval een snack die je niet snel vergeet…
>Pickled is vanaf zaterdag 10 augustus 2025 geopend aan de Diezerstraat in Zwolle.
Meer inspiratie:
- Dacht je dat er 5 smaken waren? Think again. Maak kennis met kokumi
- De Culy-redactie tipt: 5 keukenaccessoires die je wél gebruikt
- Word je gek van de vliegen? Met deze kruiden jaag je ze weg bij je eten
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2024%2F02%2FMelvin-sturm-culy.jpg)
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2016%2F09%2FKesbeke_Amsterdamse_ui-1.jpg)
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2024%2F02%2Freka-biro-horvath-cAVv_E77q1Q-unsplash.jpg)