Redactie
Redactie Inspiratie 6 feb 2014
Leestijd: 1 minuut

Kan je koekjes bakken van het deeg in cookie dough ijs?

Is het mogelijk? Koekjes bakken van het deeg dat we vinden in het ó-zo geliefde cookie dough ijs? Een van de schrijvers van The Huffington Post vroeg het zich af en hoewel hij ervan overtuigd was dat het niet zou lukken, bleek het resultaat net even anders dan verwacht… 

Gewapend met een paar kartonnen bekers ijs met koekjesdeeg-smaak, begon Joe Satran (schrijver bij The Huffington Post) sceptisch het experiment. Om eventuele verschillen te bewijzen besloot hij sommige soorten in de koelkast te laten ontdooien (dit duurde ongeveer 36 uur), en sommigen in de magnetron.

De stukjes deeg werden uit het gesmolten ijs gezeefd en werden er kleine hoopjes van gemaakt. Vervolgens konden ze gedurende een kwartier een op 180 graden voorverwarmde oven in. Na vijftien spannende minuten opende Satran huiverig de oven en een heerlijke koekjesgeur kwam hem tegemoet. “Ik was voor de verandering blij om een keer ongelijk te hebben”, aldus Joe.

De koekjes waren zeker niet de beste die hij ooit had gebakken, maar lekker waren ze zeker. Bij de koekjes gemaakt van het in de magnetron gesmolten deeg, waren de chocolate chips in tegenstelling tot de andere gesmolten. Hierdoor waren ze uiteindelijk veel krokanter en smaakte ze meer naar chocolade.

Wat Joe uiteindelijk met al het gesmolten ijs deed? Hij vroor het terug in een ijsmachine en maakte er ijs-sandwiches van!

Een leuk experiment als je het ons vraagt, maar wij houden het toch bij ons eigen recept. Hoe denk jij erover en wat is jouw favoriete koekjesrecept?

koekjes

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.