Ja, deze ingrediënten kun je écht grillen!

Grillen doen wij bij Culy graag en veel, maar na de zoveelste biefstuk of groentenspies wil je wel ‘ns wat anders op je barbecue of grillplaat. Daarom een aantal ingrediënten waarvan je wellicht niet had verwacht dat je ze kon grillen, maar wat juist erg goed werkt!

Kaas

Dikke, vaste kaas, zoals halloumi of een oude provolone, kun je prima grillen. Een beetje besprenkelen met olijfolie en langzaam verhitten. Yum!

Salade halloumi stock2

Cake

Cake (die natuurlijk al klaar is) kun je goed grillen voor een gekaramelliseerd korstje. Besmeer vaste (niet-kruimelende) cake met boter en grill op medium warmte.

Romaine sla

Sla zou je niet snel verwarmen, maar een soort zoals romaine sla kan juist erg goed. De smokey smaak maakt de sla nog lekkerder! Pep ‘m op met zout, peper en olijfolie en wat Parmezaanse kaas.

Gegrilde sla barbecue
Bron: Flickr

Zoete aardappelen

Snijd dikke plakken van de aardappel, beboter beide kanten en grill op niet te hoge warmte zeker 30-40 minuten.

Watermeloen

Weer eens wat anders! Bestrijk dikke schijven watermeloen met olijfolie en grill ongeveer 5 minuutjes aan elke kant. Heerlijk voor een fris-hartige salade.

Ananas en perziken

Heerlijk voor in een warme salade of dessert.

Gegrilde perzik salade stock

Meer culinaire artikelen lezen? Like ons op Facebook!