Redactie
Redactie Inspiratie 4 dec 2015
Leestijd: 1 minuut

Italiaans koken met cime di rapa

Wie ooit in de Italiaanse streek Apulië (Puglia) is geweest, moét ze gegeten hebben: cime di rapa. Een soort kruising tussen wilde raapsteeltjes en broccoli.

Ze worden ook wel rapini genoemd, of broccoletti. In Nederland vind je ze soms bij de groenteboer of de groentestal op de markt.

Deze bladgroente bestaat uit dikke stelen met veel bladeren. Beiden kun je heerlijk verwerken in een gerecht. Kort stoven in de pan met wat olijfolie en pijnboompitjes, zodat al het bittere eruit is en ze heerlijk zacht zijn.

In Puglia zijn cime di rapa onlosmakelijk verbonden aan orecchiette, de kleine ‘oortjes’-pasta. We hebben er een lekker recept voor op Culy. Mocht je écht geen cime di rapa kunnen vinden, gebruik dan Hollandse raapstelen of in stukjes gesneden bimi of broccoli – hoewel deze toch écht een andere smaak hebben.

Ook herlijk is deze langzaam gekookte cime di rapa fritte. Het recept vind je hier.

Orechiette met cime di rapa

 

De beste start van je weekend 🥐

Iedere zaterdag het laatste culinaire nieuws, restaurant-tips en bijzondere ontdekkingen in je mailbox met Culy weekend!

Reageer op artikel:
Italiaans koken met cime di rapa
Sluiten