Is de ‘Parmo’ dé opvolger van ons patatje kapsalon?

De Parmo komt oorspronkelijk uit Noord-Engeland, maar inmiddels duikt het gerecht over de hele wereld op. Maar wat zit er eigenlijk in?

Dit gerecht claimt een lange geschiedenis te hebben; Italianen zouden het naar Engeland hebben gebracht. Het werd in de jaren vijftig bedacht als een take away dish, en een combinatie tussen het Engelse fish and chips en de Italiaanse parmigiana di pollo.

De Parmo bestaat uit gepaneerde kip die gefrituurd wordt en vervolgens overgoten met bechamelsaus en bestrooid met Parmezaanse kaas. Vervolgens wordt het geheel in een pizzaoven gegrild. Vaak wordt er ook friet bij geserveerd.

Parmo 1
Bron: Flickr

In het verleden waren er ook varianten met kalfsvlees en varkensvlees, maar inmiddels wordt de klassieke Parmo vrijwel altijd gemaakt van kip. Wel zijn er tientallen varianten op het gerecht, bijvoorbeeld met vis, en worden allerlei gekke toppings bedacht.

Het gerecht is zo populair dat er zelfs heuse Parmo-restaurants bestaan. Wij zijn benieuwd of de hype ook naar Nederland komt!

Parmo 2
Bron: Flickr

Meer culinaire artikelen lezen? Like ons op Facebook!