Auke Sprangers
Auke Sprangers Inspiratie 5 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

6 x culinaire Instagram-accounts voor originele foodinspiratie

Hoogstwaarschijnlijk heb je al een reeks Instagram food-accounts waar je inspiratie vandaan haalt. Maar er zijn ook genoeg accounts te vinden met foodinspiratie in de breedste zin van het woord. Uiteraard zijn we niet te beroerd om onze favorieten met je te delen.

6 x Instagram-accounts voor foodinspiratie

Van broodinstallaties tot retro kookboeken: deze inspiratie (en die van Culy natuurlijk…) houdt je voorlopig wel even zoet.

1. Brood, brood en brood

Het account waar brood tot een kunst verheven wordt. Van recepten en experimenten tot oogverblindende kunstwerken geheel gemaakt van brood. Als de broodhemel bestaat, is Bread on Earth de weg er naartoe.

2. Mode om op te eten

Canadese fotografe/kunstenares Gab Bois vervangt een bekend item door verrassende (food gerelateerde) ingrediënten. Het resultaat? Een compleet vernieuwend beeld of item dat we nooit eerder hebben gezien. Klinkt cryptisch, is het niet (Een schoen van sla! Een trui van zure matten!) Inmiddels gaan de zaken overigens goed en doet ze dit in opdracht van o.a. Nike en Marc Jacobs.

3. Fruit stillevens

Dat fruit gezond is, weten we. Maar dat het ook ongelooflijk mooi kan zijn, bewijst het account Fruit Assembly. De oneindige reeks stillevens en overige kleurrijke beelden zorgt ervoor dat we direct geïnspireerd worden. En zin in fruit krijgen, dat mag duidelijk zijn. Een favoriet wanneer het gaat om food inspiratie op Instagram.

4. Food uit de jaren 70

Een steengoede naam voor een Instagram-account die ook nog eens klopt met de inhoud ervan. Want bij deze 70s Dinner Party wil je zijn. Kookboeken, hapjes, of namen van hapjes als eggplant helicopter en a whimsical watermelon whale: we willen nooit meer anders dan terug naar de jaren 70. De dosis Instagram foodinspiratie waarvan we niet wisten dat we het nodig hadden.

5. Eten op het witte doek

Koffie en taart in Taxi Driver, het ontbijt van Julia Roberts in Pretty Woman, of pizza’s uit Back to the Future. Film Foods verzamelt iconische en minder iconische foodscenes door de jaren heen. Sommige gerechten zijn je ongetwijfeld opgevallen, anderen doen je versteld staan: wat een werk voor zo’n kort fragment.

6. History Eats

Op de Culy-redactie zijn we altijd razend benieuwd naar het verhaal achter een gerecht of ingrediënt. Zoals die van paté en croûte bijvoorbeeld, of het verhaal achter de Napolitaanse pizza. Niet heel gek dus dat History Eats in dit lijstje staat. Deze foodhistoricus vertelt (vaak aan de hand van actualiteiten) over de geschiedenis van een ingrediënt, een traditie of noemt gewoon een leuk weetje.

> Op zoek naar meer inspiratie? Volg Culy op Instagram voor recepten, tips en hotspots.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.