Redactie
Redactie Inspiratie 22 apr 2013
Leestijd: 1 minuut

Inspirerende hotspot in Athene: café Fougaro

Café Fougaro (letterlijk: schoorsteen) is een toffe hotspot in Athene. Alleen al het unieke interieur zorgt voor een hoop ‘oh’s’ en ‘ah’s’. Het café is gevestigd in een voormalige conservenfabriek die zijn deuren sloot in 1956.  Nu, in 2013, is het gebouw na 15 (!) jaar van renovatie omgetoverd tot een geweldig café annex bibliotheek annex expositieruimte. 

Maar dat is nog niet alles: Fougaro is ook een bibliotheek én er worden regelmatig concerten gegeven. Een creatieve broedplaats pur sang dus. De oude conservenfabriek is prachtig gerestaureerd.

Je zou het eten en drinken bijna vergeten, maar ook dat is van goede kwaliteit bij Fougaro. Genietend van het Griekse zonnetje drink je hier op het terras een heerlijk kopje koffie inclusief bijbehorende latte artterwijl je bladert door een prachtig kunstboek. Als je dan nog niet geïnspireerd naar huis gaat…

Fougaro heeft inmiddels twee filialen, waarvan de eerste in de hoodfstad Athene ligt en de tweede in de stad Nafplion op de wonderlijke Peloponnesos.

61 Deinokratous Street, Athene

98 Asklipiou, Nafplion

fougaro-1
fougaro-2fougaro-3fougaro-4fougaro-5fougaro-6fougaro-7fougaro-8fougaro-9fougaro-10fougaro-11

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.