Redactie
Redactie Inspiratie 2 jun 2013
Leestijd: 1 minuut

Prachtige Italiaanse wijnmakerij in een nieuw jasje

De Marchesi Antinori wijnmakerij in Florence, Italië is misschien wel één van de mooiste die we (tot nu toe) hebben gezien. Dit prachtige bedrijf is eigendom van de Italiaanse familie Antinori en is na 600 (!) jaar compleet in een nieuw jasje gestoken.

Van de wijngaarden en de wijnvaten tot het design van de wijnflessen zelf: alles is aangepakt en aan élk detail is gedacht. We’re so impressed. Architecten van het architectenbureau Archea zijn verantwoordelijk voor het magnifieke eindresultaat.

De prachtige nieuwe wijnmakerij bestaat uit zeven aparte kleinere gebouwen van verschillende groottes en hoogten en is gelegen in de Village Bargino (San Casciano Val di Pesa), aan de voet van de berg langs de weg naar Florence (Firenze)-Siena. Het bijzondere aan het ontwerp is dat het, ondanks de imposante grootte van 49.239 vierkante meter, volledig één is met de omgeving. Vanaf de weg zou je helemaal niets zien van dit pareltje. Ergens toch ook wel zonde!

Volgens lokale traditie is er in de ruimte waar de wijn opgeslagen wordt gebruik gemaakt van onder andere terracotta stenen, die op een natuurlijke manier isoleren en de wijn koel houden. Naast wijnmakerij, is de Marchesi Antinori Winery trouwens ook een restaurant, museum, bibliotheek, wijnproeverij én een cadeauwinkel. Toevallig een vakantie gepland richting Italië? Echte wijnliefhebbers moéten hierheen.

Marchesi Antinori Winery, Piazza Antinori, 3. Firenze, Italië

wijngaard-1wijngaard-2wijngaard-3wijngaard-4wijngaard-5wijngaard-6wijngaard-7wijngaard-8wijngaard-9

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.