Redactie
Redactie Inspiratie 6 dec 2013
Leestijd: 1 minuut

How-to: een kip of een kalkoen snijden

Elk jaar verschijnen weer de mooiste gebraden kippetjes en kalkoenen op de kersttafel. En hoewel menig (thuis)kok inmiddels zijn favoriete recept heeft ontwikkeld, blijft de hamvraag: hoe kun je nu het beste een hele kip of kalkoen snijden?

Net als bij elk ander stuk vlees of gevogelte is het van groot belang om de lekkernij in kwestie eerst te laten rusten. Dit zodat alle sappen er niet in één keer uit sijpelen, maar rustig in het beestje blijven zitten.

Haal hem dus uit de oven en zet een minuutje of twintig apart. Dit geeft je de tijd om je gasten op de hoogte stellen van het feit dat het eten bijna klaar is en om eventueel de laatste dingetjes klaar te zetten.

Bron: Flickr

Haal vervolgens de vulling uit je kip of kalkoen, en houdt de eventuele jus of bouillon in een pannetje warm. Of: maak van de aanbaksels en sappen een smaakvolle jus.

Nu is het dan tijd voor het grotere werk, en dat leren we je graag aan de hand van onderstaande video van TheKitchn. Kijk daarbij hier voor nog vijf handige tips en klik hier om te zien hoe je het beste je gevogelte kunt ontdooien. Eet smakelijk!

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.