Redactie
Redactie Inspiratie 29 nov 2011
Leestijd: 1 minuut

Hoe test je of bakpoeder nog goed is?

Bakpoeder (en baking soda) hebben een houdbaarheid van de zes maanden tot een jaar. Het moet worden bewaard op een koele, droge plek, maar hoe test je of het nog goed is? 

Doe een halve theelepel in een kom en giet er 60 ml kokend water overheen. Het moet meteen heftig gaan borrelen. Als dat zo is, is het nog steeds goed. Als dit niet gebeurt, gooi het bakpoeder dan weg en koop nieuwe.

Deze truc kun je natuurlijk ook toepassen op baking soda. Voeg hiervoor een beetje azijn aan het water toe, en begint het te borrelen als je de baking soda toevoegt? Dan kun je het nog prima gebruiken.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.