Redactie
Redactie Inspiratie 23 mrt 2015
Leestijd: 3 minuten

Hoe is het nu met… de Nederlandse winnaars van Topchef en MasterChef

We kijken er al jaren met veel plezier naar: kookwedstrijden. Er is vorige week ook weer een nieuw seizoen MasterChef Holland begonnen. Maar hoe is het nu met de Nederlandse winnaars van Topchef en MasterChef?

Topchef 2009:

De allereerste Topchef werd in 2009 gewonnen door de Brabantse Gilke. De winnares, in het dagelijks leven accountmanager, wilde een eigen zaak openen in haar woonplaats Berghem. Of dat is gelukt, weten we niet, maar over Gilke is na 2009 niets meer te vinden op internet.

Topchef 2010:

Het tweede seizoen van Topchef werd in 2010 gewonnen door Peggy. Ze begon daarna een guesthouse, Villa Reynaert, in het dorpje Opoeteren in Belgisch Limburg. Ze kookt daar voor haar gasten én geeft kooklessen.

Topchef: De Jonge Professionals 2011

De winnaar van de eerste Topchef voor jonge professionals was de Brabantse Moniek. Zij won niet alleen eeuwige roem, maar ook een contract als chef de partie bij restaurant Bridges. Inmiddels is ze werkzaam als chef de partie – patissier bij restaurant Vis aan de Schelde in Amsterdam.

Topchef: De 12 Provincies 2011

De winnaar van dit seizoen was Tim Ringers uit Groningen. Ten tijde van het programma werkte hij als kok bij Herberg De Loohoeve te Schoonloo. In 2012 werd bekend dat hij Drenthe inruilde voor Rotterdam, en aan de slag ging bij sterrenrestaurant Ivy van François Geurds (nu FG Restaurant).

Daar werkte hij een jaartje, waarna hij vertrok naar het Australische Cairns, om daar een half jaar lang als chef de parti te werken. Begin 2014 keerde hij terug en inmiddels werkt hij bij Librije’s Zusje in het Waldorf Astoria Amsterdam als chef de parti. Wauw, niet de minste plek!

Topchef: De 12 Provincies 2012

De winnaar van dit seizoen was Tamara uit Utrecht. Zij werkte al in restaurant Het Bosch in Amsterdam en bleef daar tot november 2014 aan als chef. Inmiddels is ze chefkok bij restaurant Pastinaeck in Amersfoort. Grappig detail: Pastinaeck won ooit het RTL-programma Mijn Tent is Top, en is een van de weinige finalisten van de tv-serie die nog open is.

MasterChef 2010: 

De winnaar van Masterchef 2010, de twintigjarige Estée Strooker, begon na de finale haar eigen restaurant in Arnhem, ‘t Amusement. Ook werd ze een van de tv-chefs van 24Kitchen en deelt ze heel veel culinaire nieuwtjes via haar Facebook-pagina.

MasterChef 2011

MasterChef 2011 werd gewonnen door de uit Oosterhout afkomstige Sascha de Lint. Na de finale vertelde ze dat ze bezig was met een eigen kookboek, deze is er tot op heden niet gekomen. Wel startte Sascha samen met haar man Addy een eigen bedrijf: Green Age, dat biologische noten, fruit, rijst, granen, peulvruchten en superfood verkoopt (onder andere bij Marqt).

MasterChef 2014:

Het laatste seizoen van MasterChef, in 2014, werd gewonnen door Bart. Rosah eindigde als tweede, en David als derde.

Bart gaf al snel aan geen restaurant te willen openen, maar lekker te blijven werken in de ICT. Toch ging het culinair kriebelen: inmiddels organiseert hij ook culinaire activiteiten.

Rosah ging aan de slag als chef, eerst bij Peter Lute (destijds jurylid van MasterChef), inmiddels bij restaurant Daalder en broertje Guts & Glory in Amsterdam. Ook werd ze columniste bij ons!

David bleef bij zijn liefde voor vlees en geeft nu BBQ workshops onder de naam Grillsupport.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.