Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Inspiratie 7 feb 2017
Leestijd: 1 minuut

In deze bar in Londen draait het om chips met dips

Chips zijn misschien wel de meest gegeten snack ter wereld. Zonde om ze alleen thuis op de bank uit een zakje te eten! De bar HipChips in Londen maakt chips weer hip en haalt ze uit de guilty pleasure-hoek.

“Potatoes. This is your time.” Zo kondigt HipChips de wederopstand van de pieper aan. In deze Londense bar worden de mooiste aardappelrassen verwerkt tot verse chips, die je eet met verschillende bijzondere dips.

Hipchips Londen

Aardappels in regenboogkleuren

Zoals je mag verwachten van een bar die zich specialiseert in chips, werken ze bij HipChips met bijzondere aardappelrassen. En in bijzondere kleuren ook.

Van de rode Highland Burgundy tot aan de roze Pink Fur Apple en de donkerpaarse Shetland Black: er zijn een stuk of zeven verschillende piepers en het aanbod wisselt ook met het seizoen.

Je kiest eerst zelf welk aardappeltje je wilt, daarna kies je je dips. Die gaan per twee, drie of zes over de toonbank.

Hipchips Londen

Dips

De dips klinken allemaal lekker. Zo is er de ‘veggie ceviche’ met tomaat, limoen, koriander, rode ui en veel chili, marmelade van biet en citroengras geserveerd met Vietnamese zoute karamel en crème fraîche, maar ook katsu curry (een heerlijke Japanse saus).

Maar het meest opvallend zijn misschien nog wel de zoete dipsausjes: peanutbutter & jelly, chocolade met zoute karamel of ‘s mores (geroosterde marshmallows met chocolade) bijvoorbeeld.

En wat drink je daar dan bij? Koffie, craft limonade, bier of een cocktail. Bijvoorbeeld een mojito of een moscow mule. Chips, dips & alcohol: dit klinkt als de hemel.

Hipchips Londen

Op naar HipChips!

HipChips is van maandag t/m zondag geopend en zit in de Londense wijk Soho.

HipChips Soho

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.