Redactie
Redactie Gadgets 17 okt 2015
Leestijd: 1 minuut

Hier moet je op letten bij het kopen van een grillpan

Voor ons is de grillpan een echte must-have voor in de keuken, want niet alleen groenten, maar ook vlees en stevige vissoorten doen het er perfect op. Maar waar moet je nu op letten zodat je de beste variant in huis haalt? 

In een video van America’s Test Kitchen zien we dat de hoogte van de ribbels het belangrijkst zijn. Want naarmate deze hoger worden, krijg je meer en duidelijkere grillstrepen op je eten. Dit resulteert weer in een mooiere look en vooral diepere grillsmaak.

De hoogte van de ribbels heeft te maken met het materiaal van de grillpan. Doordat aluminium pannen met een anti-aanbaklaag over het algemeen uit één stuk aluminium worden gedrukt, kunnen de ribbels nooit zo hoog worden als bij gietijzeren pannen. Deze worden namelijk gegoten in een mal.

De ideale grillpan

De grote winnaar van de test bleek de gietijzeren pan van Staub, die ook wordt geleverd met een handige press waardoor je een nog beter resultaat kunt behalen. Ook is de Staub-pan geëmailleerd, waardoor hij makkelijk schoon te maken is. Ideaal dus! Het enige nadeel is de prijs: €119,- voor een gemiddeld formaat.

Wij zochten naar vergelijkbare modellen die een stukje vriendelijker voor je portemonnee zijn en kwamen al vrij snel bij Lodge, die een vergelijkbare pan heeft voor €59,-. Deze is weliswaar niet geëmailleerd, maar zolang je hem op de juiste manier schoonmaakt en -houdt, is er niets aan de hand.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.