Inspiratie 13 sep 2015 Culy

Hier eet je de beste sushi in New York (volgens foodbloggers)

Waar eet je de beste sushi in New York City? Business Insider sprak met Andrew Steinthal en Chris Stang, eigenaren van de blog The Infatuation, het antwoord op deze vraag en kwam met een top 15.

Centraal in de lijst staat omakase, dit staat voor het beste wat de chef te bieden heeft en wordt gebaseerd op zijn persoonlijke voorkeur én de kwaliteit van de vis.

1. Tanoshi

Uniek aan Tanoshi is, is dat het een BYOB-restaurant is, ofwel: bring your own booze. Neem dus vooral je favoriete fles saké mee en geniet!

this is omakase ??#EATtinerary #myEATtinerary #tanoshi #tanoshinyc #tanoshisushi #eeeeeats #xmaseats #nyceats #classicnyc #bestofnyc #ues #sushi #omakase #sashimi #photocollage #tuna #salmon #scallop #eel #seafood #shellfish #fresh #japan #japanese #luxury #concierge #bespoke #gluttonous #glutenfree #picstitch

A photo posted by myEATtinerary (@myeattinerary) on

2. Ichimura at Brushstroke

Het is hier niet goedkoop, maar ben je dol op zee-egels? Dan beland je hier in het paradijs! Let wel: reserveren is verplicht én kan nog best moeilijk zijn. Kijk voor meer informatie hier.

I think we know what's coming next . . . ?

A photo posted by Diana Zhang (@zhangstah_eats) on

3. Neta

Als je openstaat voor een culinair avontuur ben je bij Neta aan het juiste adres. Hier worden niet alleen ongebruikelijke combinaties toegepast, maar ook bijzondere ingrediënten als kogelvis.

Tai & Truffle @sung.shim #acid #earthy #yuzu #basilseed #truffles

A photo posted by Neta NYC (@netanyc) on

4. Sushi of Gari – Tribeca

Bij Sushi of Gari gaan Japanse tradities hand in hand met moderne innovaties. Met name het restaurant in Tribeca is een aanrader en goed betaalbaar in verhouding met de kwaliteit die je kunt verwachten.

Lunch date with a very old friend. So great to see you @skaff. #sushi #NYC

A photo posted by Gregory Gourdet (@gg30000) on

5. Kura

Leuk is dat bij Kura bijna alle zitplaatsen zijn gevestigd aan de bar waar je precies kunt zien hoe de sushi wordt bereid. Ook staat de chef erom bekend om grapjes uit te halen met de gasten en zorgt hij voor een onvergetelijke ervaring.

you just can't beat a jolly sushi chef ✌️ the most delicious, pristine sushi ever. simply amazing. my new fave. #kuranyc

A photo posted by linettekim (@dearlinette) on

6. Sushi Seki

Anders dan de resterende restaurants in deze lijst is Sushi Seki geopend tot 03.00… ‘s nachts!

Order Online and bring Seki home. Click the link in our profile. #sushiseki #sushinyc #nyc #newyork #newyorkcity #nycfood #foodnyc #foodienyc #ues #foodpornnyc #datenyc #prepartynyc #travelnyc #nycrestaurants #restaurantsnyc #manhattan #chelsea

A photo posted by Sushi Seki (@sushiseki) on

7. Kyo Ya

Kyo Ya is volgens veel experts dé plek voor sushi in NYC. Ja, de prijzen zijn hoog en reserveren gaat niet altijd even makkelijk en ook een website ontbreekt. Maar als je eenmaal de recensie van de New York Times hebt gelezen, wil je niet meer anders.

Beautiful and delicious salmon bo sushi from @enrikisan3 This limited bo sushi is a must have menu at Kyoya! So good!!! #KyoyaNYC #sushi #salmon #newyork #japanese #yummy 美しくて、そして美味しい過ぎる@enrikisan3 のサーモン棒寿司 #響屋ニューヨーク #ニューヨーク #寿司 #サーモン #美味しい #棒寿司

A photo posted by Mutsumi Masuda (@mutsu251) on

8. Jewel Bako

Eén van de oudere sushirestaurants in New York City is Jewel Bako. Hier staan ze bekend om het gebruik van nog levende ingrediënten, maar ook andere schaal- en schelpdieren.

Chutoro at Jewel Bako ?? #먹스타그램 #sushiwithjohn

A photo posted by John (@johnrepus) on

9. Sushi Dojo

Bij Sushi Dojo kom je voor een meer betaalbare ervaring, maar zeker niet minder goed. Zo worden er veel minder gebruikelijke ingrediënten gebruikt en hebben ze een erg vriendelijke saké-sommelier.

All this for $50 amazing #latergram #ganesvoortmarket #sushidojo #nyc #nomnomnom #sushi #summerinthecity

A photo posted by Wanwisa Posner (@wkposner) on

10. Soto

Voor zee-verse en duurzaam gevangen vis ben je bij Soto aan het juiste adres. Details staan hier hoog in het vaandel en ook de sauzen & toppings zijn een reden om hier te eten.

#seascallop and #giantclam #nigiri #sushi at #sotonyc. The #scallop was incredible. Was not a fan of the #clam – too tough and chewy. #seafood #foodporn #instafood #japanese #japanesefood

A photo posted by Helen! (@caramelflahn) on

11. Sushi Nakazawa

Bij Sushi Nakazawa staat chef Daisuke Nakazawa aan het roer en geniet je van een 20-gangenmenu. Het restaurant staat bekend om één van de beste omakases van de stad en hoewel de sfeer relaxed is, voelt het toch echt als een avond uit. Opvallend is dat ze hier louter sushi serveren, en dus geen sashimi.

Let op: reserveren kan vanaf een maand van tevoren en wordt ten zeerste aangeraden. Je kunt kiezen uit een plek aan de sushibar of aan tafel, waarvoor je respectievelijk $150,- en $120,- betaalt voor het menu.

Summer 2015 omakase at Shokunin Daisuki Nakazawa's restaurant #sushinakazawa in Manhattan, New York. Botan Ebi | sweet shrimp. #thegluttoner

A photo posted by The Gluttoner (@thegluttoner) on

12. Kanoyama

Na het prijzige Sushi Nakazawa, een meer betaalbaar restaurant in de lijst: Kanoyama. Ook gaat het reserveren een stuk makkelijker en is de algehele ervaring toegankelijker. En wil je liever de sushi meenemen? Dat kan ook.

Chef's Special #sushi #finalsweek #longtimenosushi #kanoyama #nyc

A photo posted by Nah u can't call me Sophie ? (@sophiajeon_) on

13. Sushi Katsuei

Maar, ook Sushi Katsuei is een aanrader als het neerkomt op een meer betaalbare ervaring. Kijk op de website voor een impressie van de gerechten en bijbehorende prijzen.

My monthly pilgrimage haha had to after Cuba. It's like fireworks but in your mouth #awkward #sushikatsuei #katsuei #nofilter #sushi #yellowtail #toro @foodbabynyc gotta try this place!

A photo posted by Charles Young (@djcharlesyoung) on

14. 15 East Restaurant

Heb je een voorkeur voor luxe? Dan moet je zeker een bezoekje brengen aan 15 East. Neem plaats aan de bar, stel gerust vragen aan de chefs terwijl ze je sushi bereiden en geniet van de ambiance. Ja, het interieur oogt wat stijf, maar probeer hier doorheen te kijken want de sushi is hier to die for.

Tip: reserveer voor de lunch en ga voor het speciale menu. Dit kost $32,- per persoon en geeft je een goede indruk van de kunde van de chefs.

Sushi in nyc! #15east #15eastrestaurant #nyc #sushi #hungry #dinner

A photo posted by EthanCurediseasecool (@ethancurveball) on

15. Sushi Yasuda

Tot slot Sushi Yasuda, welke door recensie-website Zagat wordt gezien als een van de beste restaurants in New York. Hier kom je voor de traditionele omakase ervaring, welke wordt samengesteld op basis van de omgeving.

Mooi is dat ze de keukentradities met veel liefde toelichten in zowel het restaurant als op de website.

Every fish in the sea ??? #chondyeats #yasudaismyhome

A photo posted by John Marchionda (@chondy1) on

Reageer op artikel:
Hier eet je de beste sushi in New York (volgens foodbloggers)
Sluiten