Redactie
Redactie Inspiratie 15 jun 2015
Leestijd: 7 minuten

Het eetdagboek van… Simone van Simoneskitchen.nl

Het is weer tijd voor een nieuwe aflevering van het Eetdagboek, met dit keer de culinaire belevingen van culinair fotograaf én blogger Simone van simoneskitchen.nl.

Simone: “Hartstikke leuk om een eetdagboekje bij te houden voor Culy. Ik moet er wel even bij zeggen dat het op het moment wel echt heel anders is dan normaal, doordat we in de laatste week van de whole30 zitten (een soort 30-dagen reset van je voedingspatroon, red.). In de laatste week had ik ook een beetje tabak van die eeuwige eieren… dus dat zie je wel terug!”

Maandag:

Een nieuwe week en alweer de vierde en laatste week die we ingaan van onze whole30. De eieren komen me ondertussen wel een beetje mijn neus uit, maar ze vullen wel, dus vanmorgen toch maar weer scrambled eggs met tomaatjes en bosui. Dan onderweg voor een bespreking bij een uitgever voor een leuk nieuw project waar jullie ongetwijfeld binnenkort alles over horen.

Ik ben weer op tijd thuis om samen met Tom even naar de supermarkt te wandelen voor onze inkopen. Het is vandaag dudefood dag dus hij is al druk aan het denken, wat er morgen online moet komen.We lunchen met geroerbakte spinazie met champignons met kleine gehaktballetjes.

’s Avonds heeft Tom zijn dudefood gerecht klaar en ik moet zeggen het is verrassend lekker. Hij heeft het klassieke Toad in a hole omgezet naar een whole30 approved versie. Ik maak na het eten vast de lunch klaar voor morgen (marktdag voor Tom) en krijg een vriendin op de koffie.

Dinsdag:

De wekker ging al vroeg om kwart over zes, omdat het eigenlijk een marktdag voor Tom is. Er is echter storm en regen, dus dan waaien de flessen van de kraam. Ontbijt is een omelet met bacon, courgette en spinazie. Omdat Tom uiteindelijk besluit om thuis te blijven en mijn fotoshoot van vandaag naar morgen is verplaatst blijven we dus wat langer in bed zitten met de iPad. Heerlijk met die storm buiten!

Lunch is de kip-kerriesalade met slaschuitjes die ik gisteren al heb klaargemaakt. Lekker! ’s Middags ben ik druk met blog bezigheden en voorbereiding voor de shoot van morgen.

Tom kookt – alweer! – vanavond. Dit keer gevulde courgette met gehakt. Erg lekker! Toch handig hoor zo’n vent die kan koken.

Het is nog steeds prutweer, dus de hele avond hangen we lekker op de bank met een aflevering van Warehouse13 en roosteren een nootje in de airfryer voor erbij.

Woensdag:

Ik heb een fotoshoot vandaag, dus de wekker gaat vroeg. Ik heb zo vroeg op de dag meestal geen zin om eieren te bakken dus we ontbijten met aardbeien, tomaat en hazelnootjes met een beetje vijgen dadel azijn. Ook niet verkeerd!

We fotograferen in de kookstudio van Dille en Kamille voor een paprika commercial (die ook gefilmd wordt). Lunch is tijdens het werk, want er is veel te doen en weinig tijd. Er wordt een salade met gerookte zalm voor me gehaald, die ik nog net fotograferen kan voor alles op is… Oeps.

Tom heeft ’s avonds een stuk bloemkool geroosterd in de oven, een roerbakschotel gemaakt met champignons en kool en hier een krokant gebakken speklapje bij gedaan. Best lekker!

’s Avonds heb ik een Instagram ‘workshop’ en dit was echt de slechtste presentatie ooit. Alhoewel Nathalie en ik blijkbaar de enigen zijn die dat vonden. We vluchten tijdens de pauze weg en zien later online dat het workshop gedeelte bestond uit het maken van selfies… Ja, echt…!

Donderdag:

Thuis aan het werk vandaag, dus ontbijt is dit keer een omelet met asperges en courgette. Ik zal echt blij zijn als ik straks weer yoghurt met cruesli mag eten!

Om half ga ik met een vriendinnetje lunchen bij de Boathouse in Almere-stad. Het is heerlijk weer, dus aan het water zitten is geen straf. Ik eet een caesar salad met garnalen en heb die zonder parmezaanse kaas gevraagd. Blijkbaar betekende dat ook dat er geen dressing bij hoefde. Het was een wat magere salade!

Ik had een beetje moeite met het hele whole30 gebeuren vandaag. Bleh… Maar nog maar een paar dagen te gaan dus zou onzinnig zijn om het nu op te geven. Ons avondmaal was gebakken bloemkool met courgette en runderworstjes. O, en ik vergeet alweer om een foto te maken natuurlijk…

Omdat ik mezelf toch wel een beetje zielig vond, heb ik ’s avonds nog wat cashewnootjes geroosterd en die lekker opgepeuzeld.

Vrijdag:

Vroeg op, want Tom moet naar de markt dus we ontbijten weer met fruit en hazelnootjes. Vandaag foto’s bewerken van de shoot van woensdag en daarna bedenk ik me dat ik mijn reisblog Paper Travels toch maar in de lucht wil houden. Ben er teveel aan gehecht! Haha… Wispelturige Annie noemen ze me ook wel.

Lunch is een eenvoudige salade van leftovers met wortel, avocado, nootjes en tomaat. Dressing van mayonaise en appelazijn.

‘s Avonds maak ik cassave-frietjes met een gehaktbal en pruts ik nog wat verder aan Paper Travels om alles weer goed te zetten. Story of my life.

Zaterdag:

Ontbijt is – alweer – fruit met hazelnootjes. Je kunt merken dat het einde van de whole30 in zicht is, want de inspiratie is een beetje op!

Ik heb vandaag een blogevent en verheug me al op het zien van al mijn foodie vriendinnetjes. Tijdens het event bereiden we een drie gangen ‘diner’ (of is het lunch?) met de machines en pannen van Vitamix, KitchenAid en Le Creuset. Alles is bijna al voorbereid door de chefs, dus echt veel werk hebben we niet. Alle tijd dus om bij te kletsen en een beetje foto’s te maken.

We beginnen met een lekkere soep met veel gember en citroen en een hoop groentes die in de Vitamix in no time klaar is. Ik vind het een reuze handig apparaat, maar 999 euro wel erg veel geld!

Ondertussen wordt er pasta gemaakt en groente gesneden. We eten in etappes dus elke keer als een gang klaar is gaan we die eerst met zijn allen eten aan de ronde tafels in het restaurant.

Hoofdgerecht is entrecote met ratatouille en pasta. Voor mij even geen pasta, maar het vlees en de groente smaken heerlijk. Dessert is een cobbler van fruit met ijs gemaakt van geitenyoghurt. Schijnt erg lekker te zijn, maar hier dus nog even een dessert met vers fruit. Jeroen, de chef van Miele, heeft er een lekkere olijfolie over gedaan en een beetje peper. Superlekker! Daar had ik zelf nooit aan gedacht.

Met een goed gevulde goodiebag en een hoofd vol inspiratie rij ik weer terug naar huis. Het wordt een latertje, ook voor Tom vandaag, en omdat we eigenlijk geen van beiden echt trek hebben eten we maar een (flinke) hand noten… Niet ’s werelds beste diner, maar het vult wel.

Zondag:

Ontbijt is wederom fruit met noten. We starten de dag lekker lazy met nog een kopje koffie op bed. Het is heerlijk weer en de tuin is nodig aan een fikse onderhoudsbeurt toe dus we doen een vage poging om het onkruid te temmen. Daar krijg je natuurlijk trek van dus ik maak een lekkere lunch met pittige kipfilet in tomatensaus met courgette noodles. Erg lekker!

’s Middags doe ik weinig, behalve een beetje lezen en lekker in de zon hangen. Eind van de middag hebben we een familie-etentje met mijn ouders, zussen en aanhang bij een wokrestaurant in Huizen. Een all you can eat vreetschuur. Niet helemaal (helemaal niet) mijn idee van een lekker avondje uit, maar het is dichtbij voor mijn ouders en zij vinden het lekker, dus dat is waar het uiteindelijk om gaat.

En dat is dan weer het einde van mijn eetdagboek. Mocht je meer info willen hebben over wat de whole30 nou eigenlijk is: ik maakt een overzicht met wat het is en wat het voor mij heeft gedaan.

 

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.