Het eetdagboek van… Inge van DeBakparade.nl

Culy 18 aug 2014 Inspiratie

Een nieuwe aflevering van een van onze favoriete rubrieken op Culy: “Het eetdagboek van”. Met vandaag: Inge van DeBakparade.nl.

“In het dagelijks leven ben ik aan het promoveren; ik besteed 40 uur per week met het kijken naar de invloed van visvetzuren op de gezondheid. In de avonden en weekenden bak, kook en schrijf ik voor mijn blog. Mijn eetpatroon is heel erg gevarieerd, maar wel vegetarisch en ik probeer zo gezond mogelijk te eten. Maar een stuk vlaai sla ik natuurlijk nooit af (ja, als je in Maastricht woont dan ontkom je niet aan de vlaai…)

Deze week was ik op een congres, en dus at ik wat me voorgeschoteld werd, iets anders dan ik normaal zou doen. Maar ik denk dat het je toch een goed kijkje geeft in mijn eetpatroon!”

Inge Keuken horizontaal

Maandag

Ik begin de dag met een banaan en twee beschuiten, eentje met kokosbrood en een met honing. Tussendoor eet ik een appeltje en een mueslireep.

Bij de lunch eet ik twee speltboterhammen met pindakaas, een kommetje salade en een kom soep. Tussendoor neem ik nog een een banaan.

’s Avonds eet ik een grote salade met sla uit eigen tuin, tomaat, komkommer, olijven en avocado en daarbij eet ik nog een stuk linzenbrood met tomatensaus. Als toetje neem ik een schaaltje kersen. Ik ga nog even langs bij mijn ouders en eet daar nog een beschuit met aardbeien.

Culy0002

Dinsdag

Ik ontbijt met een kom overnight oats gemaakt met sojamelk en ik voeg wat fruit toe. Tussendoor eet ik een aantal zelfgemaakte dadel-kokosballetjes en een zakje gevriesdroogde vruchten.

Ik lunch met een pastasalade met lekker veel groenten, olijven en vegetarische blokjes. ’s Middags zijn er een heleboel jarigen op het werk en ik neem een stukje aardbeienvlaai en een paar snoepjes. Later eet ik nog een appeltje tijdens het werken.

Als ik thuiskom heb ik geen zin om te koken (ja, zelfs foodbloggers hebben hier soms last van!). Ik maak voor mezelf een snack plate met komkommer, paprika, tomaat, dikke rijstwafels met pindakaas en twee kaki-vruchten. Als ik terug kom van het sporten eet ik een schaaltje chiapudding gemaakt met sojamelk en met wat rozijnen erin.

Woensdag

Als ontbijt eet ik een stuk galiameloen en twee rijstwafels met pindakaas, met een kopje thee. Tussendoor eet ik een aantal zelfgemaakte dadel-kokosballetjes en nog een stuk meloen.

Ik lunch wederom met een pastasalade en ik eet nog één kaki en nectarine. Ik eet later nog een banaan en wat dadel-kokosballetjes.

’s Avond komt een vriendin eten en we eten broccoli-bloemkoolsoep met een tosti van spelbrood on the side. Als toetje een stukje witte chocolade met passievrucht en heel veel thee.

Donderdag

Ik begin de dag om 7:00 met een flink stuk galiameloen, plus twee beschuitjes; één met Hüttenkäse en één met pindakaas. Tussendoor drink ik een kopje koffie met melk, snack ik een handje nootjes en gedroogd fruit en eet ik een banaan. Een collega deelt kersen uit eigen tuin uit, ik neem natuurlijk een handje, jammie!

Als lunch heb ik een wortelsalade met rozijntjes en mandarijn en erbij twee speltboterhammen met mijn guilty pleasure: kokosbrood. Tussendoor een schaaltje mango en nog een kop koffie en veel water, want het is warm op kantoor.

’s Avonds ga ik bij mijn ouders eten: kipstuckjes van de vegetarische slager met krieltjes uit de oven, gebakken champignons en veel salade. Als toetje eet ik nog meer kersen. Thuis eet ik nog een zelfgemaakt yoghurt-chocolade ijsje en drink ik nog veel kruidenthee.

Vrijdag

Ik begin de dag weer met een fink stuk meloen en eet twee beschuitjes, met Hüttenkäse en pindakaas. Tussendoor snoep ik een mango weg en een handje rozijnen.

Als lunch eet ik een speltboterham met gebakken seitan en een speltboterham met pindakaas. Erbij eet ik nog een nectarine. Vandaag ga ik vliegen; in de trein op weg naar het vliegtuig eet ik nog een kommetje cherrytomaatjes. Op Schiphol aangekomen haal ik een Gado Gado maaltijdsalade met vegetarische stukjes; erg lekker.

’s Avonds eet ik onderweg nog een pakje Liga Fruitcrips (ik heb honger en dat is het enige dat in mijn handbagage zit) en ik krijg een kopje koffie met melk van de stewardess. Aangekomen in het hotel vind ik nog een zakje rozijntjes in mijn koffer en drink ik nog een kopje thee.

Zaterdag

Ik ontbijt in het hotel en neem van alles wat: twee Zweedse knäckebröden met roerei en Hüttenkäse, en een aantal schijven watermeloen. Tussendoor eet ik een banaan en drink ik een kopje koffie met melk.

De lunch is heel erg chique en lekker: een quinoasalade met spinazie, een tomaat-mozzarella salade, wat artisjokken en stuk brood.

Het avondeten is wederom heel chique; ik eet gegrilde groenten, een spinazie-bietenschotel met kaas en een stuk brood. Verder is er als heerlijk toetje een bosvruchtencrumble met een toef room.

Culy0004

Zondag

Ik ontbijt weer met meloen en een bakje yoghurt met muesli en rozijnen. Ik drink er een kop koffie bij. Tussendoor eet ik een mandarijn en een handje druiven, de hele ochtend drink ik thee.

De lunch is vandaag een wrap gevuld met bulgur, feta en groenten, ik drink er een halve liter water bij. Tussendoor eet ik een banaan en een handje noten.

’s Avonds is er weer een diner en krijg ik als voorgerecht twee asperges en een toastje met roomkaas, het hoofdgerecht is een lasagne met spinazie. Het toetje is een klein glaasje yoghurtparfait en rabarbercompote.

Reageer op artikel:
Het eetdagboek van… Inge van DeBakparade.nl
Sluiten