Redactie
Redactie Drinken 18 aug 2014
Leestijd: 1 minuut

Tomatensap met extra veel pit van Big Tom

We hebben een nieuwe favoriet voor op het terras (en in de tuin, en op de bank): tomatensap van Big Tom.

Nou is tomatensap vrij traditioneel, en kun je het geheel een beetje opspicen met Tabasco, worcestershiresaus en eventueel wodka. Maar in de flessen van Big Tom is dat allemaal al voor je gedaan. Lekker!

Big Tom sap wordt gemaakt op de Engelse boerderij White’s Fruit Farm in Suffolk. Oorspronkelijk maakten zij sappen van het traditionele fruit (appels, bijvoorbeeld), maar ze zijn later ook groentesappen gaan maken. Big Tom is ontstaan doordat de eigenaar maar geen goede Bloody Mary kon vinden – hmm, bekend probleem.

Het resultaat: een grote glazen fles tomatensap waar wel 20 (natuurlijke) ingrediënten aan zijn toegevoegd voor extra veel smaak. Bijvoorbeeld selderij- en mosterdpoeder, cayennepeper, worcestershiresaus, suiker, zout en azijn, en nog veel meer kruiden. De smaak is best wel heftig: alsof je hem zelf al op smaak hebt gebracht voor een Bloody Mary. Alleen de wodka ontbreekt nog… Op de website vind je het volledige verhaal: www.bigtom.co.uk.

Big Tom is momenteel te koop bij de Gall&Gall, Bilder & de Clercq (in amsterdam), Hanos en verschillende delicatessen- en speciaalzaken. Daarnaast is Big Tom te bestellen in de betere horeca (wij drinken het regelmatig op het terras van Piet de Gruyter in Amsterdam). Cheers!

pub1

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.