Redactie
Redactie Inspiratie 13 jul 2015
Leestijd: 7 minuten

Het eetdagboek van… Diede van Chili&Chardonnay

Het is weer tijd voor een nieuwe aflevering van het Eetdagboek, met dit keer de culinaire belevingen van Diede van de foodblog Chili&Chardonnay.

“Op iedere blog en site lees ik altijd graag de eetdagboeken, maar toen Culy mij vroeg om er een bij te houden, schrok ik toch wel even. Voor Culy! En iedereen kan dan lezen wat ik allemaal eet en doe. Poeh.

Zo interessant is het toch niet wat ik allemaal doe? Zo leuk is deze week niet? Alle excuses hadden de revue gepasseerd, maar uiteindelijk leek het me hartstikke leuk want ik had nog nooit zoiets gedaan en ik moet gewoon niet zo’n coward zijn. Hoppa, ook ik heb mijn eerste eetdagboek bijgehouden!”

Maandag:

Als het op ontbijten aankomt, ben ik een regelrechte ramp. Ik vergeet het, heb geen honger, maak geen tijd of geen zin om er ook maar iets van moeite voor te doen. Maar ik moet om 11 uur beginnen met werken bij De Pont in Amsterdam Noord en op een lege maag werken is toch niet heel erg handig. Met tegenzin en haast werk ik een avocado en een banaan naar binnen en ga er vandoor.

Het is superdruk op het terras, dus veel tijd om te eten en drinken tussendoor is er niet. Ik drink jus en de hele dag spa rood met munt en citroen. Lunch bestaat uit drie verschillende broodjes: eentje met in basilicum-olie gegaarde boerderijkip, een met een beetje pittige roomkaas met komkommer en radijs en nog eentje met een dikke laag lekkere boter en jam. Was iedere lunch tijdens m’n werk maar zo lekker en luxe!

’s Middags komt m’n collega aangezet met gefrituurde garnalen, kom maar door! Na m’n werk om 18.30 drink ik een IJwit biertje en eet nog twee sneeën brood met boter en zout. Snel naar huis, zwemspullen pakken, nog een banaan naar binnenwerken en naar het zwembad. Even een uurtje baantjes trekken. Daarna maak ik pita’s met pikante hummus en gegrilde groenten. Lekker makkelijk! Tot slot een peer en een kop thee en pitten maar.

Dinsdag:

Ik eet een banaan en drink een glas water, later een Griekse yoghurt met honing en chiazaad en een kop thee.

’s Middags voer ik weinig uit, behalve het huishouden en even aan m’n blog werken. Ik eet nog twee broodjes met smeerkaas en drink water en thee. Later die middag op de bank werk ik nog een halve zak Dorito’s naar binnen, die eigenlijk gereserveerd was voor m’n vriendje (sorry, kon me niet meer inhouden!). We eten weer laat, eigenlijk altijd, omdat mijn vriend Daan pas laat terug komt van zijn werk en ik meestal kook en wel graag samen wil eten.

We eten een salade van sla uit onze moestuin met gegrilde groenten die over zijn van gisteren, met een lekkere dressing en Parmezaan. Daarbij wat doperwtjes en sugar snaps (ook uit eigen tuin!) met een boter met peterselie, zout en munt. En ook nog een focaccia met olie, boter en zout. Verder drink ik alleen maar water, en heb ik de hele dag last gehad van die verdomde chiazaadjes tussen m’n tanden. Doen we ook nooit meer.

Woensdag:

Beetje uitslapen vandaag, heerlijk. Ook de kat blijft lekker lang liggen. Daarna maar eens opstaan met een banaan, water en thee. Die bananen zijn handig joh, kan je gewoon eten terwijl je andere dingen doet!

Mijn nicht komt even langswaaien, we drinken thee en ik eet een broodje pesto en tomaat en een broodje garnalensalade. Daarna boodschappen doen: een rondje Lidl, Albert Heijn en de Turk. Ik eet een donker broodje met boter en smeerkaas, heerlijk. ’s Middags nog wat aardbeien, een avocado en een tomaat en op naar mijn werk.

Daar eten we aardappelen uit de oven met mayo (natuurlijk), diamanthaas en spinazie. Tijdens m’n werk drink ik een aantal glazen spa rood met munt en citroen en werk ik wat broodjes met boter en zout weg. Op de terugweg van mijn werk, rond 00:30, moet ik me inhouden niet een noodstop te maken bij de Mac, ik had alweer honger! Ik kies er toch maar voor om de zak snoep die in m’n auto ligt verder te verorberen en thuis eet ik nog braaf een peer, drink ik thee en ga ik slapen.

Donderdag:

Ik sta laat op, rond 10.30. Ik drink thee en eet havermout, gewoon direct vanuit het pannetje, wandelend door het huis. Daarna pak ik een banaan en duik ik de keuken in om een rabarbertaart te maken. Ik heb namelijk nogal wat rabarber vanuit de moestuin.

M’n lunch is een stuk van die rabarbertaart en een peer. Later op de middag eet ik nog twee pita’s met avocado en tomaat. Ik ga op de fiets met m’n hond lekker naar het bos gegaan om een uurtje te wandelen en ravotten. Snel weer een keer terug, want het stikt van de vlierbloesem, waar ik wel wat mee wil doen!

We eten weer laat, maar wel heel lekker. Asperges met ei en botersaus, gegrilde zalm en aardappeltjes uit de oven. Dit wil ik iedere dag wel! Daarna een wolkentoetje gegeten, echt helemáál niet lekker, maar toch opgegeten.

Vrijdag:

De planning was om te gaan zwemmen ’s ochtends, maar ik heb me nogal verslapen. Ik hou van slapen! Ik sta op met warme havermout en aardbeien, later nog een banaan.

Samen met Daan ga ik naar mijn oma. Daar drinken we appelsap en bier en worden we plots onderdeel van een bejaardensoos om 14:00 ’s middags. We halen wat boodschappen voor oma en onderweg pikken we een kaassoufflé op bij de snackbar. Op de terugweg komen we langs de viskar, en aangezien we hadden vernomen dat de Hollandse Nieuwe er weer is, moesten we die natuurlijk proeven.

Op een terras in de stad eten we wat makkelijks en drinken we lekkere wijntjes. Ik ga voor een tomatensoep, wat brood en later nog borrelhapjes. Kaastengels for life.

“We zouden het niet zo gek maken, vandaag”, dus ik reken netjes om 22.00 af met het idee thuis nog een flesje open te trekken en een filmpje te kijken. Mislukt, want onderweg naar de fiets komen we langs het volgende gezellige tentje, een bierlokaal, en drinken we daar nog meer wijn en bier en eten we gerookte ossenworst van Louman. Heerlijk zo samen, maar ik kom er later op de avond pas achter dat ik de hele dag misschien niet echt genoeg had gegeten en wel genoeg wijn had gedronken. Poeh.

Zaterdag:

Ik sta op met broodjes met boter en smeerkaas, muntthee, aardbeien en een kleine kater. Daarna moet ik toch echt toegeven aan mijn gore vette trek en gooien we een knoflookstokbrood de oven in.

Bij een nieuwe bakker in de stad haal ik een roomboter croissant en een American cookie met caramel. Door naar een verjaardag van twee vriendinnen in de Beemster. Het moest een poolparty worden, maar helaas werkt het weer niet echt mee. Wel barbecuen we lekker met burgers, worstjes, salades en groenten. Na gisteren heb ik helemaal geen trek meer in wijn, dus ik besluit de BOB te zijn. Geen onverstandig idee.

’s Avonds door naar nog een verjaardag van mijn broertje. Het wordt een super geslaagd feestje met de gebruikelijke verjaardagshapjes: nootjes, chips, kaas, wors en broodjes. En voor mij een avond met water en ice tea. Ik kan zelfs geen wijn ruiken!

Zondag:

Vannacht pas om 4 uur in bed, maar vandaag weer om 11.00 aan het werk. Ik ontbijt met een gebakken ei en een banaan.

De lunch op m’n werk zijn twee zuurdesembroodjes met ham en kaas. Ik drink rooibosthee en spa rood met munt. Tussendoor eet ik wat broodjes met boter.

Om 20.30 ben ik klaar en sterf ik van de honger. Nog even langs de moestuin om te kijken hoe het er bij staat; ik neem wat rabarber mee. Onderweg naar huis haal ik een pizza funghi. Thuis schenk ik een glas wijn in voor mezelf, neem een slok en spoel het door de gootsteen gespoeld. Het smaakt me nog steeds niet, haha! Morgen lust ik het gewoon weer, hoor. Wedden?

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.