Redactie
Redactie Inspiratie 3 jul 2012
Leestijd: 2 minuten

Heel tof afhaalconcept in Utrecht: Mama’s Koelkast

Soms hoor je over een nieuw concept en denk je: JA!, dat was nu precies wat er nog miste in Nederland. Dat hadden wij ook met Mama’s Koelkast, een nieuw afhaalmaaltijd-concept gevestigd in de Utrechtse binnenstad.

Sinds deze week zijn de deuren van Mama’s Koelkast geopend. Het concept is simpel. Betrokken mama’s met flinke kookkunsten maken hun specialiteiten en gerechten uit verschillende landen. Van Marokkaanse tajine tot Surinaamse pindasoep. Klanten, voornamelijk singles & studenten, maar ook gezinnen, kunnen dit afhalen bij de winkel.

557223_350406028362188_511057815_n

Echt eten – maar dan afhaal

Een aangename prijs aangevuld met passie, warmte, kwaliteit en natuurlijk liefde. “Dat is waar een mama voor staat! Zeg nou zelf, waar kies je voor ? Een kant-en-klare-maaltijd van Appie of een lekker gerecht uit de koelkast van mama”, aldus initiatiefneemster Aaliyah Bochhah. “Dankzij dit concept krijgen echte moeders de kans om met hun passie voor koken te ondernemen… zonder enige rompslomp.”

Verschillende culturen

“We willen via Mama’s Koelkast echte mama’s uit verschillende culturen de gelegenheid geven hun kooktalenten te verzilveren en eenvoudig een zakcentje bij te verdienen, zonder dat dit het gezinsleven onder druk zet”, vertelt de andere oprichter, Len Doens. De marketing, de administratie, de verkoop, de boekhouding en de publiciteit wordt aangestuurd door de vestigingsmanager. Dan kunnen de mama’s lekker in de keuken staan!

1962255

Huiskamergevoel

De winkel van Mama’s Koelkast ziet er niet uit als een gelikte traiteur, maar lijkt letterlijk op de woonkamer van een mama. In de gezellige zaak staan vijf koelkasten van vijf verschillende mama’s. Elke koelkast vertegenwoordigt een land en elke mama bepaalt zelf hoe de koelkast eruit ziet en wat er in zit. Een koelkast is dus volledig gepersonaliseerd en de inhoud kan iedere week anders zijn.

534558_352914654777992_1308834692_n

Nu is alleen Utrecht ‘opgewarmd’ met een Mama’s Koelkast, maar ze willen snel uitbreiden. “Het plan is om binnenkort in meerdere grote steden een vestiging te openen, daarnaast zien we ook mogelijkheden om te leveren aan andere verkooppunten die dan een koelkast van een mama kunnen ‘adopteren’”, aldus Doens.

De allereerste Mama’s Koelkast is gevestigd aan de Oudegracht 224 te Utrecht. Voor meer informatie: www.mamaskoelkast.nl.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.