Redactie
Redactie Inspiratie Bijgewerkt: 19 okt 2020
Leestijd: 1 minuut

Handige tips bij het grillen van aubergines

Gegrilde groenten zijn favoriet bij zo鈥檔 beetje iedere lekkerbek, maar niet elke groente bak je op dezelfde manier. Vooral aubergines willen nog wel eens lastig zijn doordat ze 茅n veel vocht opzuigen, 茅n een stuk langer duren om te garen. Dit zijn onze tips.聽

Het succes zit 鈥榤 in drie dingen:

1. Besprenkel de plakjes van tevoren met zout

Door ze van tevoren met zout te besprenkelen en vervolgens een halfuurtje te laten liggen, wordt al het vocht uit de aubergine gezogen. Dep ze droog met een stukje keukenpapier.

2. Kerf de plakken in

Door de plakken in te kerven cre毛er je meer oppervlak waardoor ze sneller gaar worden. Doe dit heel voorzichtig met de punt van je mes en zorg dat je niet te diep snijdt.

3. Smeer de aubergine in met olie, niet de pan

Zeker wanneer je een echte grillpan gebruikt is het van groot belang dat je de aubergineplakjes invet, en niet de pan. Door de ribbels krijgt de olie niet de kans om te verspreiden en wordt het meteen opgezogen door de aubergine.

4. Geniet!聽

Gril je aubergines, combineer met je favoriete ingredi毛nten en geniet!

Kijk hier voor onze lekkerste recepten met gegrilde aubergine.

Bron: wwworks

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy n贸g lekkerder.

Kerst komt eraan! Kook mee met Culy 馃巹

Van verfijnde voorgerechten tot magische desserts, ontvang dagelijks ons recept van de dag.