Redactie
Redactie Inspiratie 10 nov 2016
Leestijd: 3 minuten

Glutenvrij eten in Parijs: 8 heerlijke tips

Glutenvrij eten in Parijs lastig? Dat valt mee, als je maar de juiste adresjes weet! Wij hebben zeven fijne tips voor je.

Corn’R

In dit tentje, vlakbij het Louvre, wordt alles van mais gemaakt. En is dus 100 procent glutenvrij! Denk aan maisbulgur met gemarineerde kip, lamscouscous met polenta, maiscassoulet met eend en bulgur met kabeljauw.

21 Rue des Pyramides

Noglu

Het glutenvrije restaurant Noglu in Parijs (twee vestigingen, derde is onderweg) is een aanrader. Hoewel je het niet zou verwachten eet je hier heerlijk brood en is ook de rest van de gerechten zalig. Kom hier voor een heerlijke steak, smaakvolle soepen of een heerlijk stukje vis.

Ook niet verkeerd: hoewel de meeste desserts bloem bevatten (ofwel tarwe), maken ze hier uitstekende taartjes en koekjes die je in het restaurant kan opeten, of heerlijk mee naar huis kan nemen.

16 Passage des Panoramas en 69 rue de Grenelle

Soya

Glutenvrij eten in Parijs? Dat kan heel goed bij Soya. Hier worden louter veganistische (en dus vegetarische) en glutenvrije gerechten geserveerd, maar dan in een voormalige fabriek vlakbij Canal Saint-Martin in het elfde Arrondissement.

Reserveer bijtijds voor de zondag, want dan is er een all you can eat brunch met verschillende warme gerechten, salades, (groenten)puree’s en een aantal desserts.

20 Rue de la Pierre Levée

Bron: Facebook

Helmut Newcake

Van cheesecake en aardbeientaartjes tot Franse broodjes en zoete pannenkoekjes, alles is hier glutenvrij. En vreselijk lekker! Want waarom zou een glutenallergie betekenen dat je niet meer lekker kunt eten?

Daarnaast is Helmut Newcake meer dan alleen een patisserie en kan je hier heerlijk glutenvrij brunchen, lunchen én high tea-en. Ook is er een afdeling glutenvrije producten met granen, koekjes, cake en bijzondere theesoorten om mee naar huis te nemen.

Toch al plannen om naar Parijs te gaan? Dan moét je gewoon naar deze hotspot aan de Rue Bichat vlakbij het hippe Canal Saint Martin. Ga bijvoorbeeld op zondag naar le brunch, zoals de Parijzenaren doen, en ga je te buiten aan glutenvrije cheesecake, Franse broodjes, scrambled eggs, zalm en glutenvrije pannenkoekjes. Mmm!

Sommige gerechten zijn van nature glutenvrij (omdat er bijvoorbeeld geen meel aan te pas komt) anderen zijn glutenvrij gemaakt. Eigenaresse Marie Tagliaferro (zelf coeliakie-patiënt) maakt voor haar goddelijke recepten bijvoorbeeld gebruik van quinoameel, kastanjemeel, maismeel en rijstmeel.

36 Rue Bichat

Chambelland

Chambelland is een 100 procent glutenvrij bakkerij. Ze maken hun eigen rijstbloem van een eigen molen en maken daar goddelijke broodjes van. Van focaccia en meerzaden pain tot zoete broden.

Zoetekauwen kunnen hun geluk op met prachtige kleine taartjes en chouquettes. Tot slot zijn er ook broodjes om daar te eten of mee te nemen.

54 bis Rue de la Folie Méricourt

Breizh Café

Dit café serveert Bretonse crêpes (hartige galettes) van boekweitmeel. Glutenvrij, dus! Je drinkt er een heerlijke Bretonse cider bij.

109 Rue Vieille du Temple

Bears and Racoons

Dit tentje met een grappige naam serveert lekkere broodjes met glutenvrij brood, maar ze maken ook glutenvrije brownies, muffins én zelfs glutenvrij bier!

23 Rue Richard-Lenoir

Thank You, My Deer

Nog een restaurant met een lollige naam. Hier kun je glutenvrij ontbijten, brunchen en lunchen. Ook kun je koekjes en bakmixen kopen voor thuis.

112 Rue Saint-Maur

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.