Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Inspiratie 10 nov 2016
Leestijd: 2 minuten

Culy ontdekt… Ellsworth in Parijs

Restaurant Ellsworth biedt een welkome afwisseling tussen de traditionele Franse bistro’s die de boulevards van Parijs bevolken. Het is het zusje van het populaire restaurant Verjus, waar je maanden van tevoren een tafel moet reserveren.

Bij Ellsworth hoeft dat dus niet. Je kunt er gewoon spontaan binnenwandelen voor de lunch, bijvoorbeeld. Het zou bovendien dé place to be zijn voor de zondagse brunch. Hier eet je Amerikaans comfort food, op een keigoede manier klaargemaakt met ingrediënten van het seizoen.

Als een Parijzenaar genieten van gefrituurde kip

Opa Ellsworth

Het restaurant is opgericht door Amerikanen Laura Adrian and Braden Perkins, die dus ook Verjus Restaurant en Verjus Wine Bar runnen. Ellsworth is – heel schattig – vernoemd naar de opa van Braden. Dat heeft iets intiems en persoonlijks; een sfeer die je ook voelt in het restaurant.

Ellsworth, Parijs

Fettucini van kastanje en fried chicken

De menukaart bevat allemaal kleine gerechtjes, bedoeld om eerlijk te delen met je tafelgenoten. De mensen in de bediening – hip, jong, relaxt, perfect Engels sprekend – raden ons aan om een stuk of vier gerechtjes te kiezen. “De tomaten roken net heel goed!”, zegt de serveerster enthousiast.

Ellsworth, Parijs

We gaan allereerst voor de huisgemaakte fettuccine van kastanje met cantharellen en chips van kastanje. O, hier worden we zo blij van.

De pasta zelf is zó lekker van smaak, dat je er geen saus bij nodig hebt. De chips van kastanje vinden we een toffe vondst.

Ellsworth, Parijs

Ook op tafel: kleurrijke geroosterde tomaten met kruiden en broodkruim met knoflook. Een feestje: zowel voor het oog als voor de smaakpapillen.

Als het straks hartje winter is, zullen we hier verlangend aan terugdenken.

Ellsworth, Parijs

Een must-try op het menu is de gefrituurde kip. Deze klassieker is van Verjus Wine Bar naar het menu van Ellsworth verhuisd. “Iedereen vraagt ernaar”, zegt de serveerster.

En we snappen waarom: nog nooit hebben we zúlke, sappige, malse fried chicken gegeten. De saus van karnemelk, de pickles van komkommer en de koolsla (mét komijnzaadjes) vormen een frisse afwisseling.

Ellsworth, Parijs

Als vierde gerechtje kiezen we de inktvis met aardappel, sjalotten en chorizo. De inktvis is perfect gegaard en de chorizo maakt ‘m lekker hartig.

Dit wil je eten op een regenachtige dag in Parijs. Of gewoon thuis in Nederland natuurlijk.

Ellsworth, Parijs

Ellsworth is een heerlijke, relaxte plek waar je samen lekkere, lichte gerechten kunt delen. Het restaurant is geopend voor lunch, brunch en diner. Check daarvoor wel even de aparte openingstijden op de site.

Ellsworth
34 rue de Richelieu, Parijs

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.