Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Inspiratie 5 jan 2017
Leestijd: 1 minuut

Gin-lovers opgelet: in Londen is een gin hotel geopend!

Onlangs opende in Londen hotel The Distillery: een gin hotel speciaal voor gin-liefhebbers. Het hotel beschikt over twee bars, een gin-museum en een ‘Ginstitute’. Er zijn slechts drie kamers, maar dan slaap je wél in de gin-hemel.

Zo heeft elke kamer een minibar gevuld met lokale, ambachtelijk gebrouwen sterkedrank. Dus je kunt niet alleen naar je kamer rollen, maar er ook nog eens vrolijk verder drinken. Ook als je geen kamer boekt, kun je hier groots genieten.

gin hotel Londen

400 liter gin

De hotelbar op de eerste verdieping, ‘The Resting Bar’ kijkt uit over Portobello Road en serveert niet alleen gin en limited edition blends, maar ook andere sterkedranken en cocktails. Denk aan wodka met avocado of olijfolie. Er staat een enórme koperen ketel waar maar liefst 400 liter gin in kan.

De bar bovenin het hotel, ‘GinTonica’ serveert de lekkerste gin-tonics en kleine Spaanse hapjes. Daar draait het namelijk allemaal om de Copa de Balón; een van oorsprong groot, bol Spaans glas waar je G&T lekker koud in blijft. Leuk weetje: er staan hier wel meer dan 100 verschillende ginsoorten op de kaart.

gin hotel Londen

Maak je eigen gin

Maar het állerleukste aan The Distillery is misschien wel de Ginstitute in de kelder: een workshopruimte waar je je eigen gin-blend kunt leren maken.

De ginstructeurs leren je alles over de oorsprong van gin en laten je ruiken en proeven, zodat je je eigen gin-blend kunt samenstellen. Bijvoorbeeld geïnfuseerd met rozen, kardemom, venkelzaad, lapsang souchong of selderij. Die fles gaat na afloop mee naar huis, uiteraard. Óf naar boven natuurlijk…

The Distillery bevindt zich in hartje Londen, aan 186 Portobello Road. Een kamer boeken kan via de site.

gin hotel Londen
gin hotel Londengin hotel Londengin hotel Londen

The Distillery

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.