Redactie
Redactie Inspiratie 14 jan 2016
Leestijd: 1 minuut

Gespot: avocado’s zonder pit en mét eetbare schil

Op Instagram stuitten wij op de zogenaamde cocktailavocado. Klein, pitloos en met een eetbare (!) schil! Daar moesten wij meer van weten en dus doken wij het wereldwijde web in.

Onbekend in Nederland, maar in Zuid-Amerika zijn de mini avocado’s op menig markt te vinden. Naast cocktailavocado vind je ze ook onder de noemer vingeravocado (ze hebben de vorm van… een vinger!), cuke of in het Spaans avocadito of palta dedo.

De grootte van de cocktailavocado is vergelijkbaar met die van een jalepeñopeper, maar de smaak en structuur zijn nagenoeg hetzelfde als bij de avocado’s die we in Nederland kennen. Al is er ook een aantal soorten met een licht anijs-achtige smaak.

Een van de grote voordelen van de cocktailavocado is dat ze geen pit hebben. Hoe dat komt? Doordat de bomen niet worden bestoven (een ‘foutje’ van Moeder Natuur), ontwikkelen ze geen pit.

Cocktailavocado’s in Nederland

Omdat de avocado’s niet in Nederland groeien, worden de groene rakkers geïmporteerd. Van mei tot en met december komen ze uit Zuid-Amerika en Afrika, en van september tot mei uit Israël. Hierdoor zijn ze het hele jaar door (als je goed zoekt) verkrijgbaar.

Helaas kun je cocktailavocado’s nog niet overal kopen. In Nederland zijn ze nog amper bekend, en dus moet je goed zoeken. We spotten ze bij Ecoville in Barendrecht en ook bij Midden-Oosterse supermarktjes in Amsterdam hebben we ze zien liggen.

Onze tip: vraag je groentejuwelier of groothandel ernaar. Wellicht dat zij ze kunnen bestellen!

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.