Redactie
Redactie Inspiratie 19 nov 2013
Leestijd: 2 minuten

Gespot: Amerikaanse biscuits (broodjes)

In het zuiden van Amerika zijn ze al jaren razend populair en met de komst van het 24-uurs biscuit-restaurant in New York City wordt de rage alleen maar heftiger. Deze biscuit-broodjes zijn niet voor niets zo geliefd, want je kunt er alle kanten mee op en ze zowel zoet als hartig eten.

De broodjes

De ‘biscuits’ zijn een soort broodjes worden gemaakt van biscuitdeeg. In Amerika, en dan met name de zuidelijke staten, worden ze verkocht door zowel bakkers en restaurants, als de standaard supermarkt.

Thuis kun je ze beleggen met wat je maar voor handen hebt: van jam tot groenten en van traditioneel broodbeleg tot gegrild vlees. Uiteraard zijn er ook genoeg plekken waar je ze gevuld kunt halen en ter plekke op kan eten.

Naast dat ze belegd erg geliefd zijn, worden ze ook vaak au naturel geserveerd bij het ontbijt, lunch of diner. Lekker is het om ze te eten in combinatie met bijvoorbeeld een eitje of een zelfgemaakte stoof.

We zien Amerikaanse biscuits steeds meer in Nederland: wat zijn het en waar eet je ze?

Biscuits
Getty

24-uur restaurant

Liefhebbers van de biscuits in New York slaakten een kreet van geluk toen ze erachter kwamen dat Empire Biscuit haar deuren had geopend. Dit restaurant, gelegen in de wijk East Village, verkoopt 24 uur per dag de gevulde broodjes in maar liefst 24 varianten.

Op het menu staan onder andere vegetarische versies, eentje met jus en toppings als foie gras-boter en pumpkin-pie spread. Loopt het water je al in de mond?

Amerikaanse biscuits met bacon
Getty

Zelf biscuits maken: recept

Zelf maken kan natuurlijk ook en het recept dat wij gebruikten komt van Martha Stewart.

  1. Verwarm je oven voor op 230 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Mix in een kom de bloem, bakpoeder en zout, en meng met behulp van een vork of twee messen de boter door het mengsel. Zorg dat de boter niet smelt en je een soort kruimeltjes krijgt.
  2. Voeg vervolgens onder continu roeren de melk langzaam toe en meng tot een deeg. Maak hoopjes van ongeveer twee eetlepels deeg en bak ze in 13-15 minuten goudbruin. Laat een beetje afkoelen en serveer bij een gerecht of met je favoriete toppings.
  3. Wil je liever wat stevigere biscuits? Kneed dan het deeg voorzichtig tot een enigszins egaal mengsel. Rol het op een met bloem bestoven werkvlak uit en snijd er met een koekjesvorm rondjes uit (net als bij scones). Bak deze vervolgens 13-15 minuten in de oven tot ze goudbruin kleuren.
Amerikaanse BIscuits
Getty

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.