Redactie
Redactie Gadgets 6 feb 2014
Leestijd: 1 minuut

Zo cool: ronde (!) ijsblokjes maken met de Zoku Ice Ball

Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe, slimmere én coolere manieren om drankjes te koelen. In Amerika is -ie al even hip: de ronde ijsbal als een ijsblokje. Er bestonden apparaatjes van honderden euro’s om deze ballen te maken. Gelukkig is er nu ook een stukken goedkoper alternatief in Nederland: de Zoku Ice Ball.

Het merk Zoku ken je misschien van de handige waterijsjesmaker. Met deze nieuwe gadget maak je een ijsbal die je drankje koelt, zonder dat de smaak hiervan verwatert. De Ice Ball is makkelijk uit de mal te halen en smelt heel langzaam, zelfs in je glas.

Zo werkt -ie:

Vul de Ice Ball met water door het gaatje aan de bovenkant van de mal. Haal de twee helften van elkaar zodra de bal bevroren is. Dit gaat zo gemakkelijk dat het niet nodig is de Zoku Ice Ball onder water te houden. Druk vervolgens op de bovenkant om de Ice Ball uit de mal te halen. Doe de Ice Ball in het glas en voeg je favoriete drankje toe.

ZK118_IceBall_C_preview

Wat vinden wij?

Het maken van zo’n coole ijsbal duurt letterlijk 3 seconden – okee, dan moet -ie nog even in de vriezer, natuurlijk. Maar het resultaat is ontzettend gaaf. Onze gasten waren blij verrast toen ze zo’n professioneel ijsblok in hun whisky-tumbler aantroffen. Succes gegarandeerd!

 

De Zoku Ice Ball kost € 21,95 en is te koop bij warenhuizen, kookwinkels en op verschillende webshops online, waaronder ZokuShop.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.