Redactie
Redactie Gadgets 30 nov 2017
Leestijd: 1 minuut

Tof: parfumhuis RUIK maakt geuren van foodwaste

Elk jaar staat er een reusachtige kerstboom op de Dam. Met zijn karakteristieke geur is hij hét symbool van de feestmaand. De 90-jarige boom zou na de feestdagen worden versnipperd, maar Boye en Noëlle van RUIK hebben hem gered!

Boye en Noëlle, broer en zus, hebben samen RUIK opgericht. Wat ze doen is simpel: ze ‘redden’ geuren, om (food)waste tegen te gaan. Daarom maken ze parfums van sinaasappelschillen (genaamd VERSCHIL) tot kerstbomen (DEN).

Oh, dennenboom…

Het laatste parfum is dus DEN, gemaakt van dé kerstboom van de Dam. 1028 kilo naalden en twijgjes gingen de ketel in. Na het destilleren hebben ze de olie zes maanden laten rijpen en gecombineerd met 100 procent plantaardige geurstoffen.

Het resultaat? Een grootse frisgroene geur, met veel houtige tonen en een zwoele hint van kaneel. Leuk detail: zelfs de houten dop van de fles is gemaakt van het hout van de kerstboom! En ja, dit parfum is online te koop.

Maak het verschil

Hun andere parfum heet VERSCHIL, gemaakt van sinaasappelschillen. Want per jaar wordt er 20.000.000 ton aan sinaasappelschillen weggegooid. Zonde, want er zit superveel geur in!

De eigenaars van RUIK maken er parfum van door ze met stoom te destilleren en te combineren met 100 procent plantaardige geurstoffen. Een sprankelend en energiek parfum, met harsige tonen en een hint van vanille. De ultieme ode aan de frisse en vrolijke sinaasappelschil.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.