Redactie
Redactie Gadgets 23 okt 2013
Leestijd: 1 minuut

Test: Wat is nu de beste staande mixer?

Een video van America’s Test Kitchen zette ons aan het denken: wat is nu de beste staande mixer? Die vraag wordt ons, de Culy redactie, dan ook regelmatig gesteld. Is een KitchenAid beter dan een Kenwood? Is een groot industrieel gevaarte beter, sneller en krachtiger dan een kleinere ‘thuis’-variant?

In veel winkels worden deze staande mixers ‘keukenmachines’ genoemd, maar dat vinden wij toch weer een andere categorie. Keukenmachines hebben ook een hakmes, of kunnen blenden, en zijn dus ook heel geschikt voor soepen en sapjes. Een mixer, die staand (op het aanrecht) is of hand (dat spreekt voor zich) is, is vooral goed in mixen en mengen (zoals deeg), opkloppen (zoals eiwit en slagroom) of het kneden van deeg (zoals brooddeeg of pizzadeeg). Dat laatste gaat overigens alleen in een staande mixer, niet met een handmixer.

Persoonlijk zijn wij fan van KitchenAid – en nee, we worden niet door hen gesponsord om dat te zeggen. Sterker nog, KitchenAid adverteert amper in Nederland. Zelf niet bij Heel Holland Bakt, terwijl die hele keuken vol stond met bontgekleurde artisan mixers. De favoriet van de producent; niet van de salesafdeling. Dat wil toch wat zeggen.

Wij hebben door de jaren heen vele mixers getest, van handmixers tot grove bakbeesten die het halve aanrecht besloegen. En elke keer opnieuw wilden we terug naar ‘ons’ rode gevaarte: de KitchenAid.

In dit filmpje van America’s Test Kitchen worden een aantal mixers onder de loep genomen. Welke mixt, kneedt en klopt het beste, blijft stabiel staan, is handig in gebruik en heeft een prettige mengkom? Drie keer raden wie er wint…

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.