Redactie
Redactie Dineren 22 okt 2013
Leestijd: 2 minuten

Vestdijk 47

Eten in een hotel: we zien het de laatste tijd opkomen als een ware trend. Hotelrestaurants zijn niet meer kil en zakelijk, maar stijlvol en toegankelijk, met een kaart waar je zowel kleine bites als uitgebreide verrassingsmenu’s op vindt. Zo is het ook bij Vestdijk 47, het grote restaurant van het Pullman Cocagne hotel in Eindhoven.

Vanaf september dit jaar is de half Italiaanse, half Nederlandse Giancarlo Murgia de nieuwe chefkok van Vestdijk 47. Murgia was eerder de chef bij specialiteitenrestaurant Traittoria Artusi in Oosterbeek, maar ook in Walis (Zwitserland), Bilderberg Hotel en Hotel Central in ’s-Hertogenbosch zwaaide hij scepter. Zijn opdracht bij Pullman: een stylistisch en conceptueel sterk menu creëren.

Dat is ‘m gelukt. We eten er heerlijk: ossenhaas tartaar, bijvoorbeeld, en rilettes van kalf met mousse van violetmosterd, groene asperges en krokant briochebrood. Deze voorgerechten zijn aan de prijs (€17,50), maar een driegangendiner, inclusief twee glazen wijn, is een stuk schappelijker: dat doet € 39.50 per persoon. De pot au feu van parelhoen met gesmoorde groenten en paddenstoelen is goed op smaak en prachtig gepresenteerd: niet als een rommelig potje, maar elegant en gebalanceerd. De zacht gegaarde zeeduivel heeft een garing waar je U tegen zegt: prachtig stevig.

Ook de desserts zijn bijzonder goed uitgevoerd – dit restaurant heeft drie patissiers in dienst, en dat is te proeven. Het taartje van pure Maracaïbo chocolade met blauwebessencrème en amandelroomijs is een plaatje om te zien en een feestje om te eten. De Café Gourmand (Brabanders zouden het ‘aangeklede koffie’ noemen) evenzo: de macaron is subliem.

En dan de wijnen. Oh, de wijnen. We beginnen met een exclusief glaasje Baron de Rothschild champagne. Vestdijk 47 is een van de weinige etablissementen in Nederland die deze bijzondere wijn mag schenken. Sowieso heeft deze zaak een goede vinoteca: er liggen vele bijzondere vintage wijnen. Veel Franse, maar ook flessen uit Californië, Duitsland en het Oostblok. Bij Vestdijk 47 overigens geen verdeling tussen obers en sommeliers; de jongeman aan onze tafel heeft van beide werelden enorm veel kennis, zonder dat het overdreven of pretentieus wordt.

Dit is Eindhoven op z’n best: gemoedelijk, een tikje sjiek, vol verhalen maar nooit over the top. Genieten met een zachte, maar hoofdletter G.

IMG_5396IMG_5398IMG_5400IMG_5405IMG_5408IMG_5412

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.