Redactie
Redactie Gadgets 15 mrt 2013
Leestijd: 1 minuut

Slimme maatkan van OXO: met vet-scheider

Beroemd om hun handige snufjes zijn ook wij fan van keukenmerk OXO GOOD Grips. Herkenbaar aan de fijne, zachte handgrepen kunnen we er geen genoeg van krijgen en schreven we al eerder over de té fijne ijsblokjesvorm en de slimme maatkan.

Het nieuwste snufje van OXO is de Vetafscheider. Op het eerste gezicht lijkt het een simpele maatkan, maar het is dé gadget om je bouillons, soepen en sausen vetvrij te maken.

De kan is eigenlijk een normale maatkan met daarop een afneembaar vergiet en aan de voorkant een schenktuit met dop. Giet de bouillon, soep of saus in de maatkan en laat het even staan. Hierdoor scheidt het vet zich automatisch van de andere stoffen. Wanneer je de maatbeker wilt legen blijft het vet erin, terwijl de rest er makkelijk uit vloeit.

De kan is superhandig wanneer je bijvoorbeeld een geklaarde soep of bouillon wilt maken, of simpelweg gezonder wilt koken. Daarnaast staan er maten (cups en milliliters) op de kan geschreven waardoor je precies kan zien hoeveel je uiteindelijk overhoudt. Bekijk onderstaande video om precies te zien hoe het werkt.

Tot nu toe hebben we de OXO Vetafscheider nog niet in winkels gezien, maar we verwachten dat hij over niet al te lange tijd verkrijgbaar zal zijn in warenhuizen en kookwinkels. Voor nu kan je ‘m hier bestellen voor €18,99, met een inhoud van één liter.

OXO2

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.