Redactie
Redactie Gadgets 14 nov 2012
Leestijd: 1 minuut

Parmesan Cheese Lamp: een lamp om je vingers bij op te eten

Dat Parmigiano Reggiano één van ‘s werelds meest gewaardeerde kazen is, merkten we al toen door een aardbeving in Italie bijna 600.000 kazen verloren dreigden te gaan. Alle kranten stonden er mee vol en er werden zelfs acties opgezet om de boeren, en natuurlijk de kazen, te redden.

De makers van de Parmesan Cheese Lamp brachten de kaas naar een ander niveau, letterlijk. Zij vonden dat de kaas een ereplek verdient in de keuken, huiskamer of kantoor van iedere foodie en zijn een webshop begonnen waar je lampen kan kopen die een kopie zijn van een echt kaaswiel.

De bijzondere lamp is verkrijgbaar in twee varianten en is een exacte replica van de echte Parmezaanse kazen, ze zijn even groot en hebben zelfs dezelfde details. Beide hebben ze een kap van kunststof en zit het echte verschil aan de binnenkant. We love it! 

_DSC3341

Parmesan Cheese Lamp – Classic

_DSC3337

Parmesan Cheese Lamp – DLX

Waar de Classic een binnenwerk heeft van gelakt metaal, heeft de DLX een prachtig groot RVS binnenwerk. Daarnaast heeft de DLX een lange kabel, kan je deze naar wens inkorten en zijn de afwerkingen ook van RVS in plaats van wit kunststof.

Wil jij ook zo’n fantastische lamp, of geef je het liever cadeau? Surf dan snel naar de webshop waar je ze kunt bestellen, de Classic kost €200,- en de luxere variant, de DLX, kost €275,-. De lampen worden met de hand gemaakt dus het duurt 2 à 3 weken voordat ze worden opgestuurd, maar dan heb je ook wat.

De Culy redactie vindt de lampen prachtig en hoopt deze ooit boven de keukentafel te hangen, wat vind jij? Laat je reactie achter onder aan de pagina.

_DSC3430_GNP8625

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.