Redactie
Redactie Gadgets 20 sep 2014
Leestijd: 1 minuut

Weer helemaal hip: jaren ’50 pannen van Dansk Kobenstyle

Ó-zo praktisch, maar ook zo ontzettend gaaf zijn deze Dansk Kobenstyle pannen van de Deense designer Jens Quistgaard. Het design komt uit 1956, maar juist de stijl uit die tijd – de kleurtjes, het materiaal en de uitvoering – vinden wij te gek.

In de keuken staan met Dansk Kobenstyle pannen is niet alleen heel leuk, maar ook nog eens super easy. In de eerste plaats omdat de pannen gemaakt zijn van geëmailleerd staal en daardoor een stuk lichter zijn dan pannen van bijvoorbeeld gietijzer.

Ook zijn ze makkelijk schoon te houden en zijn de pannen over het algemeen heel praktisch ontworpen. Zo zijn de handvatten driepotig – wat zorgt voor een stevige greep -, zijn de pannen makkelijk stapelbaar én kunnen de deksels als onderzetter worden gebruikt.

We zouden liegen als we zouden zeggen dat het ons uitsluitend om het praktische aspect gaat. De pannen zien er namelijk ook zó mooi uit. Vooral vanwege de kleurtjes natuurlijk – de retro gele kleur is onze favoriet -, maar ook de houten handvatten van de steelpannen zijn prachtig. Misschien een beetje old fashioned, maar wij zijn er weg van.

Kobenstyle pannen bestel je online via Crate&Barrel en Marche du Pre. Wat is jouw favoriete uitvoering?Bron: Etsy

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.