Redactie
Redactie Gadgets 30 okt 2013
Leestijd: 1 minuut

Ons nieuwe favoriete boek: “Perfect: 68 onmisbare basisrecepten voor elke kok”

Soms stuit je op kookboeken die zó fijn zijn, dat je ze meteen aan al je culy vrienden wil geven. Dat hadden wij bij het boek Perfect van culinair journaliste Felicity Cloake. De ondertitel ‘68 onmisbare basisrecepten voor elke kok‘ is helemaal naar ons hart.

Cloake is culinair schrijver voor The Guardian en vooral bekend van haar column ‘How to cook the perfect…’ (vult u zelf maar aan). In dit lekker dikke (272 pagina’s) boek beschrijft ze haar 68 favoriete basisrecepten, van spaghetti bolognese, Hollandaisesaus tot chocolademousse.

Prettig is dat ze per recept vertelt welke soorten ze heeft uitgetest, en welke wel en welke niet werkten. Haar favoriet staat vervolgens als recept volledig uitgeschreven. Daar geeft Cloake handig commentaar bij, vooral in het kader van wat haalbaar is voor thuiskoks. Fijn! Het boek is opgedeeld in zeven hoofdstukken: Eieren en kaas, Vlees en vis, Rijst, pasta en aardappels, Groenten en peulvruchten, Sauzen en Bijgerechten, Bakken en Toetjes.

De schrijfster gebruikt recepten van veel bekende topkoks, zoals Jamie Oliver, Julia Child, Gordon Ramsay en Nigella Lawson. Maar er staan ook succesgerechten in van iets onbekendere chefs. Tot slot vertelt Cloake over de basisingrediënten in haar voorraadkast en welke kooktools onmisbaar voor haar zijn.

Het boek heeft voor ons slechts één nadeel: er staat geen enkele foto in het boek. Maar dat geeft ‘t ook wel weer z’n charme: net alsof je een ouderwets Julia Child-boek openslaat. Wat ons betreft dus dé musthave voor iedere foodie.

Perfect: 68 onmisbare basisrecepten voor elke kok
Prijs: € 14,95. Nu te koop.

IMG_5459IMG_5460IMG_5462

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.