Redactie
Redactie Culinair nieuws 27 mrt 2015
Leestijd: 1 minuut

Nieuwe Ottolenghi verschijnt in september: NOPI, het kookboek

Yotam Ottolenghi’s succes kent geen grenzen. Van zijn in Nederland verschenen titels zijn inmiddels meer dan 200.000 exemplaren verkocht. Goed nieuws: in september verschijnt een nieuw boek van zijn hand: NOPI, het kookboek.

Yotam Ottolenghi en zijn chefkok Ramael Scully presenteren in dit kookboek ruim 120 recepten van het gelijknamige restaurant in Londen. Deze unieke samenwerking combineert de Midden-Oosterse invloeden van Yotam met Scully’s Aziatische achtergrond. Het levert weer een spectaculair kookboek op, vol originele en smakelijke gerechten.

Scully’s culinaire invloeden – de Maleisische smaken van zijn jeugd, zijn Europese opleiding en zijn liefde voor Aziatische ingrediënten – bepalen veel van wat er op het NOPI-menu staat.

Ottolenghi: “NOPI’s visie belichaamt waar we voor staan: inspirerende en gedurfde gerechten serveren, maar bovenal voedsel bereiden dat mensen doet glimlachen. De NOPI-gerechten zijn allemaal het resultaat van de samenwerking tussen Ramael Scully en mijzelf.

Het is de combinatie van onze smaak, achtergronden, culinaire erfgoed en reizen, samen met, uiteindelijk, een gedeelde passie voor eten – en dat heeft geleid tot dit kookboek. We zijn erg blij dat we nu veel van de favoriete gerechten van het restaurant, ze zijn speciaal aangepast voor de thuiskok, kunnen delen.”

In september ligt NOPI, het kookboek in de boekwinkel.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.