Redactie
Redactie Inspiratie 27 mrt 2015
Leestijd: 3 minuten

5 Instagram tips voor een prachtig foodie account

Hoe word je een échte Instagram-pro met de allermooiste foodfoto’s? Instagram-heldin Suus van Food Bandits vertelt.

“Mijn naam is Suus en ik ben Instagram-verslaafd. Ik kijk echt een paar (oké, dus echt heel veel) keer per dag op Instagram en ik vind niets leuker dan te zoeken naar andere accounts die mooie foto’s maken, comments te lezen en foto’s op mijn eigen account te uploaden.

Ik maak al een enige tijd samen met mijn man Johann de blog Food Bandits. Een blog over het delen van lekker eten, ontbijtjes en vooral veel taarten om je koffie of thee compleet mee te maken. En voor ons is Instagram dé social media tool om bezoekers naar onze blog te trekken of om opdrachtgevers te vinden.

Daarnaast geven we ook workshops over food fotografie en styling en hierin besteed ik ook altijd veel aandacht aan Instagram. Ik deel graag mijn favoriete tips met jullie.

Top-5 Instagram tips

1. Een schone lens

Nu klinkt deze misschien heel suf, maar het is echt wel de beste tip die ik je kan geven; maak de lens van je mobiele camera schoon voordat je een foto maakt. Je mobiel heb je vaak in je handen of het slingert rond in je tas. Op deze manier komt er toch wat stof en vuil op te zitten waardoor je foto veel minder scherp wordt.

2. Gebruik hashtags

Dit is een hele goede manier om meer mensen op je account te krijgen. Zeker voor nieuwe bezoekers die een zoekopdracht hebben gegeven of jouw foto aan de hand van je hastags op de explore pagina van Instagram voorbij zien komen. Ook heb je zo de mogelijkheid om gerepost te worden. Bijvoorbeeld als je de tag #f52grams gebruikt of de #feedfeed kunnen deze accounts met veel volgers jouw foto reposten. Kijk bij de accounts van je favoriete Instagrammers welke hashtags zij gebruiken en pas deze ook toe.

3. Maak gebruik van apps

Er zijn hele fijne gratis apps die je kunt gebruiken om je foto te verbeteren. Zoals Snapseed, een soort mini photoshop, en VSCO. Bij VSCO heb je de mogelijkheid om je focus in te stellen, een raster die je helpt met de gulden snede en een waterpas voor het maken van een rechte foto. Ook zijn er filters om je foto mooier te doen uitkomen en na te bewerken. En vergeet vooral niet de tag #foodvsco te gebruiken.

4. Zorg voor een duidelijke lijn in je profiel

Als nieuwe bezoekers op je account komen, kijken ze als eerste naar je profielomschrijving en de laatste 12 foto’s. Zorg dat er rust en een duidelijke lijn in zit. Dit door bijvoorbeeld telkens hetzelfde onderwerp te gebruiken, in mijn geval eten of dezelfde kleurfilter.

5. Comment!

Laat eens een comment achter bij accounts die je te gek vindt. Als je contact hebt met andere Instagrammers kun je elkaar promoten. Soms wordt er een hastag doorgegeven zoals de #widn (what i’m doing now), zo promoot een ander account weer het jouwe en wordt jouw werk aan een nieuw publiek geïntroduceerd.

foto: Danique van Kesteren

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.