Redactie
Redactie Gadgets 26 sep 2012
Leestijd: 1 minuut

Nieuw lekker Hollands boek: Het Nederlands Bakboek

Nederland een land zonder culinaire cultuur? Onzin! Als het gaat om bakken heeft Nederland juist een lange traditie, met tal van bekende en minder bekende streekgebonden baksels. En vaak zitten er achter het ontstaan van deze baksels de mooiste verhalen. Afgelopen zomer verscheen Het Nederlands Bakboek, het boek dat voor eens en voor altijd bewijst dat Nederland een culinaire traditie heeft om trots op te zijn. Culy nam alvast een kijkje in het boek.

Bakken is ongekend populair. Maar in plaats van cupcakes of cake-pops herontdekt Het Nederlands bakboek onze eigen bakspecialiteiten van vroeger en nu, streekgebonden en voor speciale gelegenheden. Van Zuidlaarderbol en Limburgse vlaai tot Goudse mop en Kniepertjes: dit boek staat bol van de heerlijke recepten! Naast meer dan tachtig bakrecepten vind je in dit boek de mooie, historische verhalen achter de recepten. En daar worden we vooral erg blij van; prachtige verhalen over bijvoorbeeld de Sinterklaas-traditie in Nederland en welke baksels daar van oudsher bij hoorden. Een mooi stukje Hollandsche geschiedenis.

Over de auteur
Gaitri Pagrach-Chandra is geboren in Brits Guyana maar woont al lange tijd in Nederland. Ze is werkzaam als culinair geschiedkundige. Het Nederlands bakboek is een gedeeltelijke bewerking van haar eerste, in het Engels verschenen boek Windmills In My Oven, een Engelstalig boek geheel gewijd aan Nederlandse baksels.

Conclusie
Voor echte bakfanaten die niet zoveel met Amerikaanse trends hebben, maar juist de Hollandse tradities in ere willen houden, is dit absoluut een aanrader. Sowieso is het een prachtig boek om in de kast te hebben staan, en op regenachtige zondagen eruit te trekken en lekker met de klassieke recepten aan de slag te gaan. Kniepertje, iemand?

Auteur: Gaitri Pagrach-Chandra
Prijs: €29,95. Nu te koop.

culy0001culy0003culy0004

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.