Redactie
Redactie Gadgets 9 dec 2012
Leestijd: 1 minuut

Musthave: de Quirky Portion Spoon

You gotta love Quirky! Het merk dat we alle lange tijd op de voet volgen, bekend van hun superhandige keukenbenodigdheden, heeft wéér iets op de markt gebracht waarvan we meteen dachten “die moeten we hebben!”: de Portion Spoon.

Geen gedoe meer met verschillende lepels en kopjes om je ingrediënten te meten, en weer iets anders om mee te roeren. Met de Portion Spoon meet je alles met één instrument en zijn zelfs Engelstalige recepten geen probleem vanwege het ingebouwde “cupssysteem”.

Quirky Portion

In de lepel zelf staan drie verschillende hoeveelheden aangegeven met heel handige randjes, namelijk een halve en een hele theelepel, en een eetlepel. Handig is dat de lepel lekker diep is waardoor je heel gemakkelijk de goede hoeveelheid meet, in plaats van het eeuwige gepiel met het al dan niet afstrijken van de lepel.

Quirky Portion 3Quirky Portion 5

Hetgeen waar wij het meest blij mee zijn is de steel, deze is namelijk hol waarmee je tot 1/4 cup droge en natte ingrediënten kan meten. Heb je veel meer dan een kwart cup nodig? Gebruik dan ons handige overzicht waarin we alle Engelse en Amerikaanse maten hebben omgezet.

De lepel is helaas nog niet in Nederland verkrijgbaar, maar gelukkig wel online te koop bij Amazon en kost $8,57 exclusief verzendkosten. Nog niet overtuigd? Kijk dan onderstaande video waarin wordt uitgelegd hoe de Quirky Portion Spoon werkt.

Quirky Portion 6Quirky Portion 2Quirky Portion 8

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.