Redactie
Redactie Gadgets 12 nov 2011
Leestijd: 1 minuut

Kookboek: thuis koken met Ferran Adrià

Uitgeverij Van Dishoeck kwam onlangs met een wel heel speciaal boek: Thuis koken met Ferran Adrià. Dat hoor je goed; de kok van het legendarische restaurant elBulli, waar vorig jaar nog een ander prachtig boek en onlangs een film van uitkwam. Dit keer wordt er, zoals de titel al doet vermoeden, gefocust op thuis koken.

Thuis koken met Ferran Adrià geeft de recepten prijs van de maaltijden die het personeel van het iconische restaurant elBulli elke dag samen kookt en eet. Voor de eerste keer in de geschiedenis deelt Ferran Adrià zijn recepten met alle thuiskoks. Met eenvoudige stap-voor-stapinstructies en alle kennis die hij heeft opgebouwd na twintig jaar ervaring, laat hij je zien hoe je elke dag een kwaliteitsmaaltijd op tafel kunt zetten.

ElBulli sluit dit jaar definitief zijn deuren, maar met dit boek kun je gelukkig nog jarenlang in de geest van Adrià thuis verder koken :-)

In het boek, dat voor € 25 te koop is, bevat 93 betaalbare, voedzame en lekkere recepten en 31 menu’s. Je leest tips, trucs en technieken, samengesteld voor zowel grote als kleinere groepen.

Over Ferran Adrià
Ferran Adrià is de chef van restaurant elBulli in Roses, Spanje. Zijn legendarische talent, creativiteit en gastronomische innovatie inspireert chefs en foodies van over de hele wereld. Hij stond met ElBulli jarenlang op #1 op de lijst van de beste restaurants ter wereld (S. Pellegrino World’s 50 Best Restaurant Awards). Hij heeft al verschillende succesvolle boeken op zijn naam staan.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.