Redactie
Redactie Gadgets 11 sep 2013
Leestijd: 1 minuut

(H)eerlijk eten met Gwyneth Paltrow’s nieuwe kookboek

Een tijdje geleden bracht actrice Gwyneth Paltrow een nieuw kookboek uit: It’s All Good: Delicious, Easy Recipes That Will Make You Look Good and Feel Great. Dit boek is nu vertaald in het Nederlands onder de titel (H)eerlijk.

Eerder schreef Gwyneth al de kookboeken My Father’s daughter – Delicious, Easy Recipes Celebrating Family & Togetherness en het persoonlijke boek Notes from My Kitchen Table. (Ja, Miss Paltrow blijkt fan van lange boektitels!). Voor haar tweede culinaire boek stelde de actrice samen met food writer Julia Turshen een verzameling verrassende recepten samen, “die geweldig smaken en toch allemaal vetvrij, suikervrij en (bijna allemaal) glutenvrij zijn”.

Het basisprincipe van Gwyneth blijkt eenvoudig: eet zo veel mogelijk biologische en onbewerkte voeding, met name groenten, vermijd suiker en kies voor de goede koolhydraten, eiwitten en granen. Daar heb je wel flinke wilskracht en doorzettingsvermogen voor nodig, maar volgens Gwyneth is het goed vol te houden met (haar) lekkere recepten.

Gwyneth vertelt over haar voorraadkast, hoe ze altijd kokoswater in huis heeft, van amandelmeel houdt, en hoe ze door de jaren heen heeft geleerd healthy te koken voor haar en het gezin. Een paar voorbeelden uit het boek. Boekweit-banaanpannenkoeken, zalmburgers, powerbrownies. Homemade granola met quinoa en ahornsiroop. Toast met avocado. Misosoep met waterkers. Het zijn stuk voor stuk lekkere recepten, de een een stuk origineler dan de ander (avocado op toast, for real?). Maar enfin, soms zijn de simpelste dingen het lekkerst. De persoonlijke noot van Gwyneth en haar slimme tips voor een gezond huishouden zijn eigenlijk het allerleukst. Mama’s en businessvrouwen die graag healthy door het leven gaan en in Gwyneth een goed rolmodel zien: dit is het boek voor jou!

(H)eerlijk is nu te koop voor € 24,95.

9200000013655344_89200000013655344_129200000013655344_13

Beeld bovenaan: Getty Images

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.