Redactie
Redactie Gadgets 9 okt 2013
Leestijd: 1 minuut

Goed kookboek voor liefhebbers van varkensvlees: Pig

Liefhebbers van varkensvlees opgelet: dit is jullie boek. In Pig legt chef Johnnie Mountain, die het populaire restaurant The English Pig in Londen runt, alles uit over het bereiden van varkensvlees. Er staan ruim 100 recepten in: van varkenskoteletjes met knoflook en salie, tot een tajine met varkensvlees en abrikozen.

Het boek is verdeeld in vier hoofdstukken: “Mijn eigen favorieten”, “Gepekeld, Gedroogd, Ingelegd & Gerookt”, “Kruidig en Aromatisch” en “Langzaam gegaard”. Daarnaast is er een inleidend gedeelte waarin Johnnie beschrijft hoe je het beste varkensvlees kiest, bereidt en bewaart. Tot slot is er een gedeelte bijgerechten, met bijvoorbeeld  stroperige rode kool of sperziebonen met knoflook en amandelen.

Dit is geen vernieuwend boek met baanbrekende technieken of supermoderne twists. Maar wel hét boek met alle goede varkensvleesgerechten. Onze favorieten? De szechuannoedels met varkensvlees als snelle maaltijd, en als tegenhanger Johnnie’s befaamde langzaam gebraden varkensbuik. Dit recept vormde de aanleiding voorhet boek, aldus de chef. Johnnie serveert deze slow roast met rode kool, appeljam en aardappelpuree. Gelukkig staan ook al die bijgerechten in dit boek.

Jammer genoeg is niet elk recept voorzien van een foto, maar dat mag de pret niet drukken. Door het boek verspreid staan her en der QR-codes, die ‘linken’ naar uitlegvideo’s, bijvoorbeeld een how-to filmpje over varkenslendes ontbenen. Leuk idee, hoewel QR-codes alweer een beetje geweest zijn.

Pig van Johnnie Mountain
Prijs: € 19,99. Nu te koop.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.